SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlı Çifte Vali'den Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 90 yılı aşkın bir süredir evli olan Malatyalı Adıgüzel çiftinin Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmesi için hazırlık yapılıyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran, evliliklerini 92.yılını yaşayan 113 yaşındaki Abdullah ile 105 yaşlarındaki Elif Adıgüzel çiftini, oturdukları Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı köyüne giderek ziyaret etti. Vali Saran, 4 gün önce 113 yaşına giren Abdullah Adıgüzel'e çiçek ve çikolata hediye etti.

Yaşlı çifti Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ile birlikte ziyaret eden Vali Saran, "113 yaşındaki Abdullah amcamızı ile yine 105 yaşlarındaki Elif teyzemizi ziyarete geldik. Abdullah amcamızın doğum gününü bir kaç gün önce kutlandı. İnsanların bir birleri ile anlaşamadığı, yuvaların yıkıldığı bir dönemde tahminimize göre 90 yıllık bir beraberliği birlikte yaşamışlar. Bu çok önemli. Bu bizim için mutluluk vesilesi. Bu beraberliğin ülkemizdeki insanlara örnek olmasını arzu ediyoruz. Guinness Dünya Rekorlar Kitabında dünyada en uzun birlikte ömür süren yaşlı çiftin 87 yıllık evli olduğu belirtiliyor. Eğer bu beraberliği 90'lı yıllara dayanan bir beraberliğe resmi olarak dayandırabilirsek, sanırım Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girecektir" dedi.

Yaşlı çiftleri iyi gördüğünü söyleyen Vali Saran'a, yaşlı çiftin yakın zamana kadar tarlada ve bağ işlerinde çalıştığı da aktarıldı.

Yaşlı çiftin 7 çocuk ile birlikte toplam 113 torun sahibi olduğunu ve bununda bir rekor olduğunu belirten Vali Saran, yaşlı çiftin ne yiyip içtiklerini de sordu. Abdullah amca, "Koyun çoktu, dağda yağ ve peynir yiyorduk. Her şey vardı" dedi.

Elif teyze ise Vali Saran'a bir ara dönerek, "Dünya boş" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız