SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlılar Haftası Kutlamaları

A- A+ PAYLAŞ

Yaşlılar Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile Huzurevi'nde kalanlar ile diğer görevlilerin yer aldığı program sonrasında burada konuşma yapan Murat Konan, yaşlı insanlara sahip çıkmanın Türk milletinin en güzel değerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Yaşlıların hayatları boyunca edindikleri tecrübe ve bilgi birikimi ile gençlere rehberlik ettiğini ifade eden Konan, yaşlıların aynı zamanda da toplumsal değerleri ve gelenekleri bugüne taşıdıklarını vurguladı.

''Geçmişi sahiplenme ve yaşlı insanlara sahip çıkma özelliği Türk milletinin yaşattığı en güzel değerlerden biridir" diyen Konan, “Türk toplumu tarihin her döneminde yaşlılarına sevgi ve saygı göstermiş, toplum ve aile yaşamında onlara özel bir yer vermiştir. Her zaman yaşlıları başımızın üstünde tutmuşuzdur" diye konuştu.

Yaşlıların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmanın bizlere düşen en büyük görev olduğuna dikkat çeken Sosyal Hizmetler İl Müdürü Konan, "Bizler de bir gün yaşlı olacağız. Bu nedenlerle yaşlılara saygıda kusur etmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu arada, hafta dolayısıyla Belediye Başkanı Cemal Akın da "Gerek tecrübeleriyle, gerek birikimleriyle ve gerekse de yaşamları boyunca gösterdikleri fedakarlıklarıyla huzurlu yaşamın en güzelini hak eden yaşlılarımız, hepimizin baş tacıdır.

Yaşlılarımıza itibar göstermek herkesin bir minnet borcudur. Çünkü onlar, bilgi ve birikimlerini, gençliklerini bizler için, ülkemiz için, evlatları için harcamış ve bu yolda yaşlanmış insanlardır. Onlara saygı göstermeyi ve hizmet etmeyi kendimize vazife bilmeliyiz.
Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve gerekli ihtiyaçlarını görmek hepimizin öncelikli görevidir. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

Bütün yaşlı anne ve babalarımızın Yaşlılar Günü ve Haftalarını kutlarken, hepsinin ellerinden saygıyla öpüyor, sağlıklı, mutlu uzun bir ömür diliyorum.”açıklamasını yaptı.

KUTLAMA PROGRAMI..
Yaşlılar Haftası kutlama programı da şöyle:

" El Sanatları Sergisi

Tarih : 18 – 24 Mart 2008
Yer : Huzurevi Müdürlüğü
Saat : 10:00 – 16:00

 Ziyaretler

Tarih : 19 Mart 2008 Çarşamba
Yer : Valilik Makamı, Belediye Başkanlığı, 2. Ordu Komutanlığı
Saat : Alınan Randevu Doğrultusunda Hareket Edilecektir

 İlimiz Beyaz Saray Lokantasının Katkılarıyla Yaşlılarımızla birlikte Öğle Yemeği ve Barajda Tekne Turu

Tarih : 20 Mart 2008 Perşembe
Yer : Beyaz Saray Restorant
Saat : 12:00 – 16:00

 İlimiz İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü Öğrencileri ve Öğretim Görevlilerinin Katkısıyla Düzenlenecek olan Yemekli ve Müzikli Eğlence Programı

Tarih : 21 Mart 2008 Cuma
Yer : Huzurevi Müdürlüğü
Saat : 18:00

 Ziyaretçi Kabulü

Tarih : 22 Mart 2008 Cumartesi
Yer : Huzurevi Müdürlüğü
Saat : 09:00 – 17:00

 İlimiz İnönü Üniversitesi Çeşitli Bölümlerinde Okuyan Öğrencilerinin Katkısıyla Düzenlenecek olan Müzikli Eğlence Programı

Tarih : 23 Mart 2008 Pazar
Yer : Huzurevi Müdürlüğü
Saat : 12:00 – 14:00

 İlimiz Fen Lisesi Öğrencilerinin Katkılarıyla Düzenlenecek Olan Müzikli Çiğköfte Partisi

Tarih : 24 Mart 2008 Pazartesi
Yer : Huzurevi Müdürlüğü
Saat : 13:30 – 16:00"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız