SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlılar Haftası

A- A+ PAYLAŞ

 
Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Malatya'da etkinlikler düzenlenecek. 
 
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan,  “Birleşmiş Milletler 1990 yılında, 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlemiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus artmaktadır. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımız; tecrübeleri ve zaman içerisinde tanıklık ettikleri değerler ile genç kuşaklara ışık tutan hazinelerimizdir. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin görevidir " dedi. 
 
Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na saat 10.00'da çelenk sunulacak. Gençlik Merkezi öğrencileri, Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret edecekler ve müzik şöleni sunacaklar. 
 
HOBİ BAHÇESİ 
 

Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı Hobi Bahçesi'ndeki sebze hasatı tamamlandı. 
 
Hobi Bahçesi'nde, birçok sebze yetiştiren yaşlılar, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle içeriye kapanacaklarını söylediler.  
 
Malatya İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşlılarımızın boş zamanlarını değerlendirmek, aidiyet, bizlik duygularını ön plana çıkarmak, tüketmek yerine üretimde bulunmalarını sağlamak, paylaşımda bulunmalarını sağlamak, toprakla uğraşmalarını sağlamak amacıyla hobi bahçesi oluşturulmuştur" dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız