SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşlılar ve Çocuklar İçin Önemli Düzenlemeler Yaptık"

0
Güncellendi - 2016-07-04 18:26:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaşlılar ve koruma altında olan çocuklarla ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Çalık, Ramazan Bayramı dolayısıyla MİAD Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar ile Huzurevi’ndeki yaşlıları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla yakından ilgilenen Çalık, uykudan yeni uyanana bir bebeğin üzerini değiştirdi. Bebeklerle yakından ilgilenen Çalık, elini öpüp bayramlaşan çocuklarla harçlık verdi.

Öznur Çalık, daha sonra Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek, ellerini öptü ve bayramlaştı. 79 yaşındaki Hatun Dinçer, Çalık’a, “Allah hükümetimizden razı olsun. Kurban olayım Erdoğan’a” dedi.

Ziyaretleri sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çalık, yaşlılar ve koruma altında olan çocuklarla ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Çalık, Malatya’ya yönelik bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydederek, “Büyüklerimize ve yaşlılarımıza, tüm Türkiye’den davet edebileceğimiz bir yaşlılar köyü olsun istiyoruz. Bununla ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri çalışmalarını yapıyorlar. Huzurlu bir sağlık merkezi inşası söz konusu olacak” dedi.

Türkiye’nin yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu yaşlanan nüfus, 2050 için bağımlı olan bir nüfus haline dönüşecek. Dolayısıyla bizim çok ciddi manada yeni yaşlılık politikalarımızı geliştirmemiz lazım. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın en az 3 çocuk vurgusu ve olgusu bizim nüfus kriterlerimiz açısından büyük önem taşıyor. Nüfus artış hızımızın 1,4’ün altına düşmemesi gerekiyor. Özellikle Batı bölgelerimizde bu oran çok düşük, Doğu’da bu ortalamayı yükselten rakamlar var. Her genç çiftin, her ailenin en az 3 çocuğunun olması gerekir.”

Öznur Çalık, Başbakan Binali Yıldırım’ın akanlar Kurulu toplantısının hemen ardından açıkladığı 'teşvik ve destek paketi' konusuna da değindi.

Yeni ekonomik düzenlemelerin bayram müjdesi olarak verildiğini anlatan Çalık, “Yeni yatırımcıların Türkiye’ye gelişi ve onlara sağlanacak kolaylıklar konusunda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bunlarla birlikte şehit ailelerimizle ilgili olarak yeni bir düzenleme yapıldı. Şehitlerimizin ailelerinin istihdamla ilgili olarak sadece senede iki kez atama yapılıyordu. Bu atamaları şehit ailelerimiz beklemek zorunda kalıyordu. Sayın Başbakanımızın talimatıyla ve Bakanlar Kurulu kararıyla şehit ailelerimizin istihdam sorunlarını hemen talep ettiklerinde anında atamaları yapılmak üzere karara bağlandı. Aynı zamanda şehit ailelerimizin araç alımlarında ÖTV’siz araç satımı yapılabilecek. Ticaretle alakalı esnaflarımızı ilgilendiren çok önemli düzenlemeler yapıldı” diye konuştu.

Çalık, ayrıca Malatya Huzurevi’nde kalan yaşlıların Antalya’ya tatile götürülmesi için bir çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Bülten

öznurçalık

öznurçalık1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız