SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlılara Bakım Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yararlanan işsiz gençleri SODES kapsamında kurs açarak yaşlı ve hasta bakıcısı olarak yetiştiriyor.

Sağlık İl Müdürlüğü'nün Sosyal destek Programı (SODES) kapsamında 100 yaşlı ve hastabakıcısı yetiştirmek için açtığı Yaşlı ve Hasta Bakımı (YAŞBAK) Kursunu tamamlayan 42 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Sağlık İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ve temsilcileri ile kursiyerler katıldılar.

YAŞBAK Proje Koordinatörü Yılmaz Karaca, proje kapsamında 100 kişiyi yaşlı ve hasta bakıcısı olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ve ilk aşamada 42 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını, 50 kursiyerin ise eğitimlerinin sürdüğünü belirtti. Karaca, kursiyerlere uygulamalı ve teorik dersler verildiğini kaydederek, kursiyerlerin İŞ-KUR'a bildirilerek istihdamlarının oluşturulmasına çalışıldığını ifade etti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, yaşlı nüfusunu artığını belirterek, yaşlı insanların koruma altına alınması talebiyle karşılaştıklarını ve Malatya'da yaklaşık 3 bin kişiye evde yaşlı bakım ücreti verildiğini kaydetti.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, kursa alınanların büyük bir bölümünün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alanlardan seçildiğini ifade ederek, işsizlere yeni bir meslek kazandırdıklarını kaydetti.

Yaşlıların bir kenara bırakılamayacağını ifade ederek, yaşlıların hayat konforlarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, emeği geçenlere teşekkür etti. Törende Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, kursta birinci olanlara çeyrek altın hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız