SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlıları Hedef Seçtiler!

A- A+ PAYLAŞ

Cengiz Topel, Sivas ve Yeşilyurt Caddelerinde yaşlı 3 vatandaşın yanına otoyla yaklaşan ve yardım isteme bahanesiyle otoya alıp onların parasını “yankesicilik” ya da “dolandırıcılık” yoluyla çalan şahıslar aranıyor.

Polisten edinilen bilgiye göre; ilk olay 15.00 sıralarında Sivas Caddesi’nde oldu. 85 yaşındaki C.G. polise verdiği ifadede, caddede yürürken yanına siyah renkli 06 plakalı bir aracın yanaştığını, iki şahıstan birinin “Amca ev arıyoruz. Yardımcı olur musun?” dediğini, kendisinin de kabul edip araca bindiğini, sonra bu şahsın “Üzerin kirlenmiş” diyerek elbisesini sildiğini, araçtan indikten sonra 100 lirasının çalınmış olduğunu fark ettiğini anlattı.

Bundan kısa bir süre sonra Yeşilyurt Caddesi’nde 77 yaşındaki M.E.’nin yanına otoyla yaklaşan şahıslardan birinin “Biz ev satın alacağız. Yardımcı olur musun?” dediği, şahsın kabul etmesi ve otoya binmesinden sonra, şoförün “Amca pardesün kirlenmiş” diyerek pardesesünü sildiği, bir süre sonra araçtan inen M.E.’nin içerisinde 280 lira para, nüfus cüzdanı, banka kartının bulunduğu cüzdanının çalındığını fark ettiği bildirildi.

Aynı gün saat 17.10 sıralarında da, Cengiz Topel Caddesi’nde yürümekte olan 76 yaşındaki A.B.’nin yanına otoyla yaklaşan iki şahsın “Biz doktoruz. Kiralık ev arıyoruz. Yardımcı olur musun?” diyerek şahsı otoya davet ettikleri, bir süre sonra otodan indirdikleri, A.B.’nin kabanının cebinden 100 lirasının olmadığını fark edince polise başvurduğu belirtildi.

Polis 3 yaşlı vatandaşın parasını çalan ve aynı kişiler olduğunu tahmin ettiği hırsızların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız