SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Yaşlılarla İletişim” Konferansı Düzenlendi

0
Güncellendi - 2016-02-02 13:20:09
“Yaşlılarla İletişim” Konferansı Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

“Yaşlılarla İletişim” konulu bir konferans, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlendi.Konferansa Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, kadın meclisi üyeleri ve konferansını sunmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nde görevli Sosyolog Elif Şengönül katıldı.

Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada konferans ile ilgili şu bilgilere yer verildi;

Sosyolog Elif Şengönül yaşlılığın kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreç olduğunu söyleyerek, yaşlanmanın sadece biyolojik bir olay olmadığını belirtti. Yaşlılık kavramının bir toplumdan diğerine ve çağa göre farklılık gösterdiğini ifade eden Şengönül,  “Her insanda yaşlanmakla ölmek arasında süren mücadelede, toplumsal ve kültürel etmenler önemli rol oynamaktadır” dedi.

Yaşlılıkla beraber hastalıklarında arttığını söyleyen Şengönül, “Yaşlılar psikolojik olarak çevreye uyumda güçlük çekmektedirler. Yaşlının fiziksel gücünü, işini kaybetmesi, rol değişimi vb. yaşlıyı karamsarlığa itmektedir.   Ayrıca yaşlanma belirtisi olarak eskiye özlem duyma, yeniliğe karşı isteksizlik; kuşaklar arası ayırımı artırmaktadır” dedi.

Yaşlılarla iletişimde hepimize çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Şengönül, hepimizin bir gün yaşlanacağı bilinci ile yaşlılara hoşgörülü davranmamızı, onları sık sık ziyaret etmemiz gerektiğini, yaşlıların bilgelik yönlerinden faydalanmamız ve  hayat tecrübelerini öğrenmeye çalışmamız gerektiğini, “Gençler bilseydi, yaşlılar yapabilseydi” sözünü unutmayarak çevremizdeki yaşlıların birikimlerinden güç almamız gerektiğini vurguladı.

Program sonunda kadın meclisi üyeleri Sosyolog Elif Şengönül’e konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız