SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşlılık 60 Yaş Üstüdür"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da yaşlılıkla ilgili bir program ve konferans düzenlendi. 
 
Belediye Konferans Salonu'nda Malatya Yaşlıları Koruma Derneği'nin organizesi ile düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ramazan Barman, kurum olarak yaşlılara ve çocuklara yaptıkları hizmetleri anlattı. Yaşlılığın hayatın en önemli dönemlerinden biri olduğuna, hasat ve hesap zamanı olduğuna dikkat çeken Barman, "Gençliğimizde yaptığımız birikintilerin hasadını yaşlılık zamanında alırız. Çocuklarımız, yaptığımız iyilikler bizim hasadımız olur. Yaptığımız
yanlışlıklar, yapamadıklarımızın hesabını bu yaşta veririz. Bu nedenle bu döneme hesap dönemi de denir" dedi. 
 
Malatya Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Muharrem Yaylar ise, "Derneğimizin kuruluş amacı, yaşlı ve hastalara bakım gerçekleştirmek için vatandaşlara yardımcı olmaktır. Tedavisini evde sürdürecek yaşlı ve hastalara yardım etmektir. Onlara rehberlik etmektir" diyerek, 8 aydır faaliyette olmalarına rağmen önemli bir mesafe katedemediklerini söyledi. 
 
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Cumurcu da, "Yaşlılara nasıl davranmalıyız" konulu bir konferans verdi. "Yaşam yılları önceden ortalama yaş 50 civarında idi. Şimdi Türkiye'de 69'dur. İlerlemiş ülkelerde 80 yaş gibi bir yaş ortalaması olduğunu görüyoruz. Yaşlılık fiziksel anlamda bir gerilemedir. Üretici rolünün bırakılmasıdır. Sosyal konumda değişmedir. Sağlığın kaybı gibi döneme özgü sorunlarıyla bir kayıplar dönemi olarak tanımlanabilir. Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımlamasına göre 60
yaştan sonrası yaşlılık olarak tanımlanmaktadır. 75 yaş üzeri ise ileri yaş olarak tanımlanmaktadır" dedi. 
 
Doç. Dr. Cumurcu, yaşlıların çok hassas hale geldiklerini, bu nedenle yaşlılara davranışlarımızda dikkatli olmamız gerektiğini vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız