SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşlılık Ölçütü 60-74 Arası.."

0
Güncellendi - 2016-03-16 01:58:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin mahalle bazlı konferansları devam ediyor. Tandoğan Derneği'nde yapılan programa Madem, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Tandoğan Derneği üyeleri ve programa sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nden Aile Uzmanı Zehra Sönmez katıldı.

Aile Uzmanı Zehra Sönmez, yaşlılığın geri dönülmez bir süreç olduğunu ve yaşlılığın biyolojik olarak ertelenemediği fakat psikolojik olarak ertelenebildiğini dile getirerek. Yaşlanmanın sadece biyolojik bir olay olmadığını, bedenimizin sürekli olarak ilerlediğini, organlarımızı belli bir noktaya kadar kullanabildiğimizi, gözlerimizin görme duyusunu bir dönemden sonra tam olarak kullanamadığımızı, kişisel ihtiyaçlarımızı tek başımıza karşılayamadığımızı vurguladı.

Zehra Sönmez, dünya sağlık örgütünün belirlediği yaşlılık ölçütünün 60-74 arası olduğunu, bu yaşlara gelen insanlarda hastalıkların arttığını ve yaşlıların hayata bakış açılarının daha az pozitif olduğunu söyledi.

Sönmez “Son zamanlarda toplumumuzdaki yaşlılarda bütün işi ben yapayım, kimseye muhtaç olmayayım diye bir düşünce var. Bunun sebebi de çocuklara yük olmak istememekten kaynaklanıyor. Yaşlı insanlarımız, çocuklarıma rahatsızlık vermeyeyim, onların huzurlarını bozmayayım gibi düşünceler içindeler. Özellikle gençlerimizin yaşlılarla iletişim konusunda büyük sıkıntıları var. Bunun sebebi aslında bizden kaynaklanıyor. Çocuklarımıza bir gün onlarında yaşlanacağını ve şimdi yaşlılara nasıl saygı gösterirse, onlarında yaşlandığında o saygı ile karşılaşacağını söylersek bu sorunun önüne geçebiliriz.” dedi.

Sönmez “Yaşlılıkta sevme içgüdüsü önemli derecede bozukluk gösterir eğer yaşlılarımızı sevmezsek psikolojik anlamda yaşlılarımıza çöküntü vermiş oluruz. Yaşlanan kişi gençlik imajını kaybetmiş oluyor. Gençliğini artık yitirdiğini, gençlikte yaşadığı olayların artık geri gelmeyeceğini bilir ve artık kendisinin beden veya psikolojik olarak da yaşlandığını benimser.” dedi.

Konferansın sonunda Tandoğan Derneği üyeleri Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisine ve Aile Uzmanı Zehra Sönmez’e teşekkür ettiler.

Bülten

Pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız