SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yat Limanı ve Deniz Taşımacılığına ''Kabul''!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi, Malatya’da “deniz taşımacılığı”, “yat limanı” öngören stratejik planı görüştü. Eleştirilen plan, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bu arada, planın "tehditler" bölümünde yer alan "Yerel basın ve medya", bunun yanlışlıkla yapıldığı gerekçesiyle bu kez "Güçlü Yönler" bölümüne alındı!..

Belediye Meclisi, toplam 13 sayfadan oluşan, “Misyon ve İlkeler” bölümündeki maddelerinde, Malatya Belediyesi’nin “Deniz ve su ulaşım araçları” işletmesi, “Yat Limanı” kurmasına ilişkin ifadeler de yer alan ve bu yönüyle “deniz kenarında kurulu bir belediyenin planından kopya” kuşkusu uyandıran “Stratejik Plan”la ilgili tek maddelik gündemi görüşmek üzere Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplandı.

Stratejik planın kopya hissini uyandırdığı ve çelişkilerle dolu olduğunu belirten MHP’li meclis üyeleri “Bu plan hazırlanırken tüm kesimlerin görüşleri alınarak hazırlanmalıydı” derken, AKP’li 4 üye verdikleri bir önerge ile Stratejik Plana Gelir, Hukuk, İtfaiye, Veteriner, Çevre, Temizlik İşleri, Satın Alma İktisat ve Emlak işleri Müdürlüğünün önerilerinin stratejik plana dahil edilmesini istedi. Ayrıca Çevreyolunda köprülü üst kavşakların yapılarak trafiğin rahatlamasının sağlanması ile Eğlence yerlerinin şehir dışında daha nezih bir ortama taşınması maddeleri de Belediye Stratejik Planı’na eklendi.

“ÇELİŞKİLERLE DOLU..”
MHP’li meclis üyesi Mehmet Torun : “Çelişkilerle ve kopya hissi uyandıran bir plan. Bu plandan bizim haberimiz yok. Sizler elbetteki haberdarsınız, ama biraz önce AKP’li arkadaşımızın stratejik plana bazı müdürlüklerinin de tekliflerinin eklenmesini istemesi bir istişare eksikliğinin olduğunun gösteriyor. Gönül isterdiki böylesi bir planın iktidarı-muhalefeti tüm kesimlerin katılımıyla hazırlansın. Çelişkilerle dolu bir plan, ayrıca plandaki “Kendini ifade edememek” ifadesi ne oluyor bunu anlayamadım. Belediye, kendini en iyi şekilde ifade etmek zorunda.Burada Yat Limanı yer alırken Belediye hizmet binasının ne olacağı belirtilmemiş. Önemli bir sorun olan göçlerle ilgili olarak da belirgin bir şey yok.”diye eleştiride bulundu.

Belediye Başkanı Akın ise eleştirileri, “Stratejik planda hepsi var” diye yanıtladı.

Daha sonra MHP’li üye Latif Yıldırım söz aldı ve “Çelişkilerle dolu bir plan. Bu planda üniversite ile ilgili tek bir sözcük yok. Üniversitemiz 20.000 nüfus ve teknik birikimleri ile büyük bir potansiyel. Gerçi kurum ve kuruluşlar ifadesi var ama, Üniversiteye vurgu yapılmalıydı.” deyince Belediye Başkanı Akın “ Üniversite de kurumlar arasında değil mi?” diye araya girdi. Yıldırım devamla “Ayrıca ilimiz birinci derece de deprem bölgesi olmasına rağmen depremden hiç bahsedilmemiş” dedi.

Daha sonra AKP’li üye Enes Tuncay Yarloğlueş “Planda bir tadilat yapılmasını istiyorum. Tehditler bölümünde yer alan basın-medyanın Güçlü Yönler bölümüne alınması istiyorum.” dedi. Bu öneri oylanarak kabul edildi.

MHP’li Cumali Demirel de “Çok baştan savma. Malatya’yla alakası olmayan cümleler yer almış. Arkadaşlar kusura bakmasınlar ama. Bu abesle iştigaldir, Yine son ana kalmış bir çalışma.” dedi.

Stratejik plandaki “deniz ve su ulaşım araçları işletme, yat limanı kurma..” maddelerine, “Malatya deniz kıyısında mı?” eleştirileri gelince, belediye başkanı Akın, Malatya’nın Karakaya Baraj gölü kıyısında olduğunu, bu projelerin geleceğin düşünülerek konulduğunu savundu. Akın, “baştan savma, kopya” eleştirilerine muhatap olan planı, “81 il içerisinde hazırlanmış olan stratejik planların en iyisi” olarak değerlendirdi.

Akın, planın 5393 sayılı kanun gereği hazırlandığını, kısa, orta ve uzun vadeli bölümlerden oluştuğunu kaydetti.

Yapılan görüşmelerin ardından oylama yapıldı ve plan, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

O MADDELER!..
Raporun “Misyon ve İlkeler” bölümünde, (f) maddesi olarak belirtilen “Toplu taşıma yapmak; bu amaçla otobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dahil her türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek..” şeklindeki ifadede yer alan “deniz ve su ulaşım araçları" bölümü, Malatya'nın deniz ya da göl kıyısındaki bir kent olmaması nedeniyle, raporun ana çatısının, bir başka raporun kopya edilmesiyle kurulduğu yorumlarına neden oldu.

Aynı bölümün (j) maddesinde ise, "Toptancı ve perakendeci halleri, otobüs terminali, fuar alanı, yat limanı ve mezbaha kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek veya bu yerlerin gerçek ve tüzel kişilerce açılmasına izin vermek.." maddesindeki "yat limanı" da raporun kopya olduğuna ilişkin kanaati güçlendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız