SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yatak Sayısı 3 Bin Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Malatya’ya kamu-özel ortaklığında 450 yatak kapasiteli 2 sağlık yatırımının proje tutarının 194 milyonluk TL olduğunu kaydetti.

Tüfenkçi, iktidarın öncelikli hedefinin vatandaşların sağlık hizmetini yerinden alması olduğunu ifade etti. Sağlık alanında Malatya’ya 11 yılda 275 milyon TL tutarında birçok yatırım yapıldığını dile getiren Tüfenkçi, 2014 yılında bunlara yenisini eklemeyi planladıklarını vurguladı.

Bülent Tüfenkçi, hem devlet eliyle hem de özel sektör aracılığıyla birbiri ardından Malatya’da hizmete açılan hastanelerin hizmet kalitesinin yanı sıra şehrin sağlık turizm hedeflerini de desteklediğini belirtti.

Şuan için Malatya’daki hastane sayısının üniversite, devlet ve özel yataklı tedavi kurumları dahil, 20’ye ulaştığını ifade eden Tüfenkçi, “Malatya’daki sağlık kuruluşlarının yatak kapasitesi 2 bin 400’e yaklaştı. İnşaat ve proje çalışmaları devam eden 560 yatak kapasiteli hastanelerimizle Malatya’nın sağlıkta yatak kapasitesi 3 bine yaklaşacak. Tüm bunların yanı sıra Malatya’nın sağlık personeli sayısı 10 bine yaklaştı. Bu tablo, hem vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırdığı gibi şehrimizin sağlık turizmindeki hedeflerini de destekliyor” diye konuştu.

‘Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmeti alması iktidarımızın birinci öncelikleri arasında yer almaktadır’ diyen Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapımı devam eden Hekimhan Devlet Hastanesi (30 yataklı),Doğanşehir Devlet Hastanesi (30 yataklı) Pütürge Entegre ilçe Hastanesi (25 yataklı) Akçadağ Devlet Hastanesi (20 yataklı) Merkez Toki Konutları Aile Sağlığı Merkezi (Prefabrik 1-2 Hekimlik),Hekimhan Kurşunlu Aile Sağlığı Merkezi (Prefabrik 1-2 Hekimlik),Merkez İstasyon Aile Sağlığı Merkezi (Prefabrik 1-2 Hekimlik),Doğanşehir Gövdeli Aile Sağlığı Merkezi (Prefabrik 1-2 Hekimlik),Merkez Mücelli Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi (5-6 Hekimlik Lojmanlı) ve 112 Acil İstasyonu, ihale aşamasındaki Akçadağ Kepez Sağlık Evi, proje aşamasında merkez ağız ve diş sağlığı ünitesi, kamu-özel ortaklığıyla yapılacak ve proje tutarı yaklaşık 194 milyon TL olan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 150 yataklı merkez Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yatırımlarıyla daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız