SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatarken Sobaya Kömür Atmayın'

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:18
'Yatarken Sobaya Kömür Atmayın'
A- A+ PAYLAŞ
 
Sobadan sızan ve öldürücü etkiye sahip karbonmonoksit gazlarına karşı vatandaşlar uyarıldı. 
 
Vatandaşların gece yatarken sobaya kömür atmalarının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyleyen İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, "Malum kış ayındayız ve hemen hemen her gün Türkiye'nin dört bir yanında soba zehirlenmeleri yaşanıyor. Birçok vatandaşımızı bu vakalarda kaybediyoruz. Soba zehirlenmeleri nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında hemen hemen her gün ölümler yaşanıyor. Her gün televizyonlarda izliyoruz." dedi.
 
Malatya'da son zamanlarda yoğun kar yağışının etkili olduğunu hatırlatan Acar, "Değerli hemşerilerimizi böyle bir sıkıntıya mağruz kalmamaları için, tedbir almaları gerekiyor. Ben alacağımız tedbirleri kısaca şöyle sıralamak istiyorum. Birinci uyarı soba bacalarını mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Halen bugün itibariyle herhangi bir vatandaşımız soba bacasını temizlememişse, lütfen Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ulaşsınlar. 20 TL karşısında, baca temizliği yapıyor itfaiye ekiplerimiz. Sobayı çok uzun borularla bacaya ulaştırmaya çalışmayın. En fazla iki dirsekle soba borularının bacaya ulaşmasını sağlayın ayrıca bunun haricinde yatmadan önce küçük çoüuğu olanlar hastaları olanlar, yatmadan önce gecelerde uzun olunca, odada ısı kaybı olmasın diyen son bir kez odun kömür aktaralım diyorlar. Bunu yapmasınlar yatmadan önce sobaya odun kömür atmayın." uyarılarında bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız