SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yatılı Okul Binaları Alarm Veriyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'ne sunulan eğitim raporunda yatılı bölge okullarında öğrencilerin fiziki ömürlerini tamamlayan binalarda eğitim gördüklerinin tespit edildiği iddia edildi. Bu okullarda 5 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor.

Malatya İl Genel Meclisi'nin Nisan 2006 dönemi çalışmaları Özel İdare Toplantı Salonu'nda devam etti. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclise sunuldu.

Meclis Üyeleri tarafından kabul edilen raporda, Malataya'daki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Pansiyonlu İlköğretim Okulu ve Pansiyonlu Mesleki Teknik Eğitim Merkezleri'nde 3 bin 419'u erkek ve bin 520'si de kız olmak üzere toplam 4 bin 950 öğrencinin eğitim gördüğü bildirilerek, "Yatılı ve pansiyonlu okulların çoğunluğu 1960 ve 1970'li yılların başında yaptırılmıştır. Bu okul binalarından bazıları fiziki ömürlerini tamamlamıştır. Gerek ekonomik, gerekse plan, proje ve alt yapı yönünden eğitim ve öğretim ihtiyaçlarına yeterli derecede cevap verememektedir" denildi.

Bazı yatılı okullarda uzun yıllara dayanan yıpranmalarla birlikte gerekli tamirat ve onarımların yapılmamasından kaynaklanan yıpranmalarında olduğu aktarılan raporda, "Bu okullarda gerek iç ve dış görünüm gerekse eğitim, araç ve gereçleri açısından büyük bir ihmal söz konusudur. Bu sorunlar geçmiş dönemlerden bu güne birikerek gelmiştir. Bu okullarda okuyan öğrencilerin, gerek Anadolu ve Fen Liseleri ve gerekse üniversite sınavlarındaki başarı oranları çok düşük seviyededir" ifadelerine yer verildi.

Raporda ayrıca, yatılı ve pansiyonlu okullardaki fiziki altyapı, yatakhane, ısınma, beslenme, giyim-kuşam, temizlik, sportif faaliyetler, öğrenci morali ve motivasyonu anlamında acil olarak gerekli çalışmaların yapılması gerektiği kaydedildi.

Rapor meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız