SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatırım Atağı Başlatacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Kazancı Holding kuruluşlarından Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., 2009 ve 2010 yıllarında ihalesini kazandığı elektrik dağıtım şirketlerinden ikincisi olan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi devraldı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerini kapsayan bölgede faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi alan Aksa Elektrik, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törenle Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin de sahibi oldu. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illeri ile bu illerin 41 ilçesini kapsayan bölgede faaliyet gösteren Fırat Elektrik'in devri için düzenlenen törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili
Ahmet Aksu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve enerji sektörünün önde gelen temsilcisi katıldı.

Devir töreninde konuşan Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, dağıtım ihalesini kazandıkları 4 şirketin faaliyet gösterdiği toplam 13 şehirde milyonlarca aboneye hizmet vermeye hazırlandıklarını söyledi. Üç ay önce devraldıkları Çoruh Elektrik'te kısa sürede çok başarılı işler yaptıklarını anlatan Kazancı, "Bugün ise Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi devralıyoruz. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği dağıtım bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illeri ile bu illerin 41 ilçesinde hizmet vereceğiz. Söz konusu dağıtım bölgesinde 2009 yılı sonu rakamlarıyla yaklaşık 680 bin abone, 2,32 milyar KW/h elektrik tüketimi gerçekleştirmiştir" dedi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de öncelikli çalışmalarının mevcut personeli kazanmaya dönük olduğunu açıklayan Kazancı, "Bizimle çalışmak isteyen her personelin bize katılmasını sağladık. Bu bizim için en önemli konuydu. Dağıtım bölgemizde aynı yönetim ve aynı kadrolarla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yarından itibaren bölgede yeni bir yatırım atağına başlayacaklarını açıklayan Cemil Kazancı, Fırat Elektrik Dağıtım şirketini müşteri odaklı bir yapıya getirmek için sürekli yatırım yapacaklarını söyledi. Kazancı, "Bu bölgede her yıl yaklaşık 54 milyon TL yatırım yapılmasını öngörüyoruz. Global standartları yakalamak için tamamlayıcı, geliştirici anahtar teknolojiler uygulayacağız. Bütün çözümlerimiz çevreye uyumlu ve müşteri odaklı olacaktır" dedi.

Kazancı Holding'in 1950'li yıllarda başlayan ticari hayatının 1968'de elektrik motor fabrikasının kurulmasıyla enerji sektöründe devam ettiğini anlatan Kazancı şunları söyledi:

"1980'lerin başında jeneratör üretimine, 1990'lı yılların sonuna doğru da enerji sektörünün özel sektöre açılmasıyla birlikte elektrik santralleri kurmaya başladık. 1997'de Türkiye'nin ilk biyogaz santralini Bursa'da faaliyete geçirdik. Bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan 14 enerji santralinde ulaştığımız bin 500 megawatt'ı aşan kurulu gücümüz ile Türkiye'deki en büyük serbest enerji üreticisi konumundayız. Doğalgaz dağıtım faaliyetlerimiz ise 2003 sonunda başladı. Bugün 20 lisans bölgesinde
yatırımlarımız devam ediyor ve milyonlarca aboneye hizmet veriyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız