SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatırım Bedeli 275 Milyon'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'nın büyükşehir olma yolunda yapılan alt yapı çalışmaları ile cazibesinin artırılmasına yönelik çabalarının süreceğini bildirdi.

Öz, TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Büyükşehir olma yolunda yapılan alt çalışmaları ile beraber birçok alanda olduğu gibi TOKİ alanında da Malatya’mıza yatırımlar yaptırarak ilimizin cazibesini arttırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam edecek.

Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, TOKİ’nin Malatya İline yapmış olduğu yatırımlarla ilgili gündem dışı bir konuşma yaptı:

"Malatya’mızdaki Toplu Konut İdare Başkanlığının (TOKİ) Malatya’ya yapmış olduğu yatırımlarla ilgili olarak gündem dışı söz almış bulunuyorum. Şahsım adına Yüce Meclisi ve televizyonları başındaki izleyicileri saygı ile selamlıyorum.

Türkiye’yi adeta şantiyeye çeviren TOKi’nin, Malatya’daki yatırımlarına gelince;

Malatya; Akçadağ’da 208 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut,

Beydağı Yapraklı 1. Bölge 852 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut, Arapgir- 96 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut ve 1 ticaret merkezi,

Darende 1 Etap ticaret merkezi, cami 56 adet dar ve orta gelirlere, 140 alt gelir düzeyine yönelik konut olmak üzere toplam 196 adet konut,

Doğanyol + Beydağı 40 derslikli ilköğretim okulu, 48 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut,

Beydağı sosyal donatı kapsamında 1 adet ilköğretim, 1 adet lise, 1 adet cami, 1 adet kütüphane, 1 adet ticaret merkezi, 1 adet hastane ve 1 adet sağlık ocağı,

Merkez, Sosyal Tesis- 360 adet yoksul kesime yönelik konut,
Merkez Sevgi Evleri Ortak Kullanım Binası

Pütürge Yeşildere Mah.- 48 adet afet konut evi,

Beydağı Yapraklı 2. Etap 1. Kısım- 304 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut, 616 alt gelir düzeyine yönelik konut olmak üzere toplam 920 konut,

Beydağı Yapraklı 2. Etap 2. Kısım- 612 adet dar ve orta gelirlere yönelik konut olmak üzere Genel olarak ifade etmek gerekirse;

Malatya ilimizde toplam 13 şantiyede 3.431 konut, 1 lise, 1 ilköğretim, 2 cami, 2 spor salonu, 3 ticaret merkezi, 1 sağlık ocağı, 1 hastane, sevgi evi, 1 öğretmen evi, sosyal tesis, uygulamaları başlatılmıştır.

Malatya 640 Yataklı Devlet Hastanesi (800 kişi kapasiteli) ile Darende’de 90 adet konuttan yoksul ailelerin faydalanacağı konutlar ise inşaat halindedir.

Proje Halindeki Uygulamalar ise şunlardır;

Malatya Bardak Deresi mevkii dar ve orta kesimdeki aileler yönelik 75 konut-2 adet lise, Merkez Çamurlu Mevkii lise- 300 kişilik pansiyon, Doğanşehir- dar ve orta gelirli ailelere yönelik 100 adet konut, Doğanşehir Gövdeli’de dar ve orta gelirli ailelere yönelik 100 adet konut, Malatya

İnönü Üniversitesine dar ve orta gelirli ailelere yönelik 100 adet konut , Malatya Memur Sen’e dar ve orta gelirli ailelere yönelik 1200 adet konut, Malatya Merkez gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 568 adet konut, Merkez 2.Etap yoksul ailelere yönelik 624 adet konut, Merkez 3.Etap yoksul aileler yönelik 468 adet konut, Merkez Karakavak Mah. Dar ve orta gelirli ailelere 468 adet konut, Darende 2.Etap’ta dar ve orta gelirli ailelere yönelik 144 adet konut, Malatya Spor kompleksi, Pütürge 20 Yataklı Devlet Hastanesi, Yeşilyurt - 16 ders lise-300 kişilik pansiyon (MEB) ve dar ve orta gdüzeydeki aileler 75 adet konut, Merkez Yeşilyurt Engelsiz 60 kapasiteli Yaşam Merkezi.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,
4439 dar ve orta, 756 alt kesim, 1542 yoksul, 568 gecekondu dönüşüm, lise, hastane olmak üzere proje ve ihale çalışmaları devam eden 3.994 konut ile birlikte MALATYA’DA toplam 7.425 konut sayısına ulaşılacaktır. BAŞLATILAN UYGULAMALARIN TOPLAM YATIRIM BEDELİ İSE YAKLAŞIK 257 MİLYON TL’DİR.

Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında Malatya Belediyesi ile TOKİ arasında işbirliği ile yapılmakta olan Beydağı,Yamaç,Kernek kentsel dönüşüm 12.04.2007 tarihinde TOKİ ile yapılan protokol ile süreç başlamıştır. Bu proje;

-200 hektarlık proje alanında parseli ve yapısı olan yaklaşık 7500 hak sahibi bulunmakta ve mevcutta yaklaşık 2500 nüfus yaşamaktadır. 4 etapa bölünen projenin;

I. Etapda 1040, II Etapta 416 hak sahibi bulunmaktadır. Yıkılan ev sahiplerine 250 TL kira yardımı Belediyemizce yapılmaktadır. Toplu Konut İdaresince 568 konutun ihalesi süresi başlayarak yakın zamanda ihalesi yapılarak inşasına başlanacaktır. Bütün alana toplam 13.000 konut yapılacak. Gelecekte buralara yaklaşık 75.000 nüfus yerleşecektir.

Büyükşehir olma yolunda yapılan alt çalışmaları ile beraber birçok alanda olduğu gibi TOKİ alanında da Malatya’mıza yatırımlar yaptırarak ilimizin cazibesini arttırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam edecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız