SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yatırım Daveti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:24:59
Yatırım Daveti
A- A+ PAYLAŞ
 
Irak Türkmen İşadamları Derneği Başkanı Suphi Mutabcı, Türk iş adamlarını Kerkük'e yatırım yapmaya çağırdı. 
     
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Mutabcı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile ticaretin gelişmesini arzu ettiklerini söyledi. 
     
Türkmen iş adamlarıyla Türk iş adamlarını buluşturmak üzere Malatya'ya ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Mutabcı, Kerkük'te pek çok şeye ihtiyaçları bulunduğunu, Türk iş adamlarının buraya yatırım yapmasını istediklerini ifade etti. 
     
İstanbul'dan bir heyeti Kerkük'te misafir ettiklerini anlatan Mutabcı, iş adamlarının Kerkük'te bir sorun olmadığını gördüklerinde hayret ettiklerini aktardı. 
     
Malatyalı iş adamlarını Kerkük'e davet eden Mutabcı, iş adamlarının Kerkük'e yatırım yapmaları halinde kendilerinin de onlara destek olacaklarını vurguladı. 
     
Türklerle kardeş olduklarını söyleyen Mutabcı, ''İstediğiniz zaman gelin, oraları kendi gözünüzle görün. Siz oraya gelin biz de size destek olalım. Biz hepimiz Türk olarak kardeşiz. Kerkük'e yabancılar gelmesin, Türk firmaları gelsin diye ümit ediyoruz'' dedi. 
     
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza da, bir ülkenin zenginliğinin aynı coğrafyadaki başka ülkelere de yansıması gerektiğini, aksi halde huzursuzluklar çıkabileceğini dile getirdi. Payza, bu nedenle Türkiye'nin hem ekonomisini güçlendirip hem de komşu ülkelere para kazandırması gerektiğini ifade etti. 
    
 Amerika'da 72 millet olmasına karşın bölünme yaşanmadığını, herkesin birlik içinde olduğunu kaydeden Payza, birtakım ülkelerin Türkleri bölmeye çalıştığını, bu oyuna gelinmemesi gerektiğini söyledi. 
     
Açıklamaların ardından, aynı alanlarda faaliyet gösteren Türk ve Iraklı iş adamları bir araya gelerek, Kerkük'te yapabilecekleri yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız