SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yatırım İndirimi Uygulamasını Kaldırırlarsa..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Kurumlar Vergisi'nde yapılacak indirim nedeniyle yatırım indirimi uygulamasının kaldırılacağı yönündeki gelişmelere tepki gösterdi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Edindiğimiz bilgililere göre, 2006 yılından itibaren Kurumlar Vergisi'nde yapılması düşünülen yüzde 10 oranındaki indirim nedeniyle oluşabilecek vergi kaybını önlemek amacıyla yatırım indirimi uygulamasının kaldırılması Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmıştır.

Geçmiş 25 yıllık dönemde, yatırım teşvik belgelerinin sayısal ve tutar olarak yüzde 10'luk bir bölümü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri illerine yönelik düzenlenmiştir. Ülke geneliyle birlikte bölgemizde de yapılan indirim uygulamasının kaldırılması, bölgede yaşanan tüm olumsuz ekonomik ve sosyal sıkıntıların ve buna bağlı işsizliğin artmasına neden olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Altaş, 16-17 Aralık 2005 günü Mardin'de yapılan 14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Platformu'na katılan bölgedeki oda başkanlarının, uygulamanın kaldırılmaması için Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve bölge milletvekillerine yazı gönderilmesi kararı aldığını kaydetti.

Yatırım uygulamasının devam etmesini istediklerini belirten Altaş, "Özellikle bu bölgede istihdamın üzerindeki mevcut uygulamada yüzde 15 oranındaki Gelir Vergisi ve yüzde 37 oranındaki sosyal güvenlik primlerinin aşağılara çekilmesi bölge için büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız