SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yatırım ve Projeleri İncelemek İçin Malatya'ya Geldiler

0
Güncellendi - 2018-06-01 06:15:48
Yatırım ve Projeleri İncelemek İçin Malatya'ya Geldiler
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya'da yapılan yatırımlar ve devam eden projelerin yerinde incelenmesi için heyet gönderildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve beraberindeki heyet Malatya’ya geldi. Malatya Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret eden DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve heyeti şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında yapılan ''Malatya İl Koordinasyon Toplantısına' katılan heyet şehre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar Malatya’ya 2 milyar TL yatırım yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Halihazırda Malatya’da devam eden projelerin en kısa sürede tamamlanarak, hizmete alınması hususunda talimat verdim. Bu sebeple şantiyelerde 3 vardiya, 24 saat esasına göre çalışılacak ve bayram tatilinde de çalışmalara ara verilmeden devam edilecek” dedi.

Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Gerçekleştirilen yatırımlarla Malatya’da sulanmadık arazi bırakmamak gayesiyle gecesini gündüzüne katan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bölge için büyük önem arz eden ve Mart 2018 tarihinde işe başlanılan Battalgazi Terfi Sulaması ile 42.000 dekar araziye pompajla su temin edecek.

Yine Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması’nda da çalışmalar hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla toplam 120 bin dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak.

İnşaat çalışmalarının da sona yaklaşılan Malatya Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması Projesi kapsamında yörede 40.000 dekar zirai araziyi suyla buluşturulacak. Yöre halkının hasretle beklediği Yoncalı Barajı ile 171.150 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Ayrıca, 4,9 milyon metreküp su biriktirme kapasiteli Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı Sulaması ile 6.220 dekar arazi suyla buluşacak.

Yine Yeşilvadi Barajı Projesi kapsamında şehre bir de rekreasyon alanı kazandırılacak. Baraj ile birlikte ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi tesis edilerek Malatya’ya vatandaşların hoş vakit geçirebilecekleri sosyal imkanlarla donatılmış bir alan halkın hizmetine sunulacak.

Malatya için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifade etti."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Cengiz (5 yıl önce)
    Arkadaslar hersey hoş guzel eyvallah ama şu hayat pahalılığına neden bi el atmıyorsunuz ya anlamıyorum yol tüne cart curt insanı yaşar devlet yaşasın diyorsun askeri ücretle geçimini sağlayan insanları yaşarıyormusun alınan para deil enfilasyon yüksek herşey pahalı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Anlamadığım, Genel müdür beyefendi yuvarlak cevaplarla geçiştirmiş. Projelere doğru dürüst bitiş tarihi vermemiş. Zaten bir çok projenin bitiş tarihi çoktan geçti bile. Beyefendi niçin gelmiş. Demek yöre halkının gazını almak için bakan tarafından gönderilmiş. Hangi proje ile kaç dekar arazi sulanacağından bahsetmiş. Zaten bunları herkes biliyor. Proje başında tespit ediliyor. Bence boş bir ziyaret. Dediğim gibi gaz alma oyalama ziyareti. Somut hiç bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Malatyada bir firmadan Kötü kötü ctp boruları almışlar hergün kırık dökük boru tamir ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperennnnn (5 yıl önce)
    Malatya kuluncak karincalik araziyi bırak içmeye dahi suyumuz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Genel müdür takmış güneş gözlüklerini, giymiş takım kravat arazide inceleme yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bıkmadınız yazmış olmak için yazmaktan, herşeyi hallettin gozluge mi taktın? Çıkarın artik GOZLUKLERİ malatya fitneligini bırakın yapıştı kaldı bu isim iyi düşünün iyi olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (5 yıl önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Yusuf doğru söylüyor arazi bu kıyafetle mi incelenir adam arazi incelemesi değil de katalog çekimi yapıyor sanki...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    HANIMIN ÇİFTLİĞİ ve BATTALGAZİ NASIL SULANACAK BİR PROJENİZ VARMI İNSANLAR LAĞAM SULARIYLA BAHÇELERİNİ SULUYORLAR EL İNSAF.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET ZORVER (5 yıl önce)
    Sayın bakan kendi özel arazimizde sulama kuyusu açmışız yanı sulama birliğinin suyunu kullanmıyoruz buna rağmen sulama birliği bizi bortçlandırıyor.Bu duruma ne dersiniz saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fulya (5 yıl önce)
    Yıl 2018 Ankara Malatya köprüsü ancak kuruluyor.İnşallah faydalı iyi birşeyler çıkar .
    0
    0
    Yanıtla