SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatırımcı Gelmesini Zorlaştırır'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:48:39
'Yatırımcı Gelmesini Zorlaştırır'
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 3. OSB için daha önce 7 Dolar olarak belirlenen dönüm fiyatının 15 dolara çıkarılmasının söz konusu olduğunu belirterek, “Bu bedel oldukça yüksektir ve yatırımcıların ilimize çekilmesini zorlaştıracaktır” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, 2023 Türkiye vizyonu doğrultusunda Malatya için de kritik hedefler belirlediklerini ve bu kapsamda Malatya ihracatının 2023'te 3 milyar Dolara ulaşması için çalıştıklarını söyledi. Balin, “MÜSİAD olarak belirlediğimiz, inandığımız ve gerçekleşmesi için gayret gösterdiğimiz stratejik bir hedeftir. Söz konusu hedefe ulaşılması ancak daha fazla yatırımla ve daha nitelikli üretimle mümkündür. Bu nedenle ilimize yapılan yatırımları yakından takip etmekte ve artması için de çaba göstermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın sosyoekonomik kalkınması için katma değer artışı sağlayacak nitelikli alanlarda üretimin artırılmasının elzem olduğunu vurgulayan Balin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu noktada organize sanayi bölgeleri kilit rol oynamaktadır. Zira sanayiciye 'gel' diyebilmeniz için altyapısı uygun yatırıma hazır alanlarınızın olması gerekmektedir. Yatırımcıya belirli standartların planlı ve sürekli biçimde sağlanması halinde, Malatya sanayisi hızlı bir gelişim ivmesi kazanacak potansiyele sahiptir. Kamuoyunda 3. OSB olarak adlandırılan 1. OSB genişletme çalışmaları bu potansiyelin harekete geçirilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Fakat bu hususta kararlı ve hızlı adımlar atamadığımızdan Malatya sanayisi için önemli bir zaman dilimini maalesef harcadık. En azından bundan sonraki süreçte daha profesyonel biçimde hareket edilmeli, bir taraftan yatırım altyapısı hızlı biçimde hazır hale getirilirken, diğer taraftan nitelikli yatırımların çekilmesine yönelik etkili çalışmalar yürütülmelidir. Daha önceki açıklamalarımızda ifade ettiğimiz gibi bu noktada bize düşeni yapmaya her zaman hazırız."

MÜSİAD olarak iş dünyasında gerçekleştirdikleri istişareler ışığında ortaya çıkan bazı önerileri de belirten Mehmet Balin, bunlardan birinin de genişletme çalışmaları kapsamında oluşturulan 3. OSB sanayi parselleri için belirlenecek fiyata ilişkin olduğunu söyledi. Aldıkları duyumlara göre daha önce 7 Dolar olarak belirlenen dönüm fiyatının 15 Dolara çıkarılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Balin, “Bu bedel oldukça yüksektir ve yatırımcıların ilimize çekilmesini zorlaştıracaktır. Şayet 3. OSB için arıtma tesisi gibi yüksek maliyetli yatırımlar nedeniyle bu fiyat ortaya çıkıyorsa, bu tip yatırımların merkezi bütçeden karşılanmasına gidilmelidir. Bu konuda yürütülecek temaslara MÜSİAD olarak etkin katkı sağlayabiliriz. Malatya 2. OSB'de uygulanan tahsis bedelini dikkate aldığımızda, 4 Dolarlık dönüm fiyatının ideal olduğunu değerlendirmekteyiz” dedi.

Diğer bir önerilerinin ise Malatya’daki küçük sanayi siteleri için büyük, mevcut OSB’ler içinse küçük ölçekli olan işletmelere yönelik olduğunu belirten Balin, “Bu tip işletmelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3. OSB içerisinde belirli bir alanın ayrılmasını ve bin veya bin 500 metrekarelik küçük sanayi iş yerleri oluşturulmasını öneriyoruz. Bahsettiğimiz uygulamanın örnekleri Gaziantep ve Konya’da başarıyla gerçekleştirilmiştir. Şayet bunun için bir plan tadilatına ihtiyaç duyuluyorsa, işlemlerin hızlı biçimde hayata geçirilmesi hususunda MÜSİAD olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. Önerilerimizin uygulamaya alınmasıyla beraber Malatya sanayisi adına önemli gelişmeler kaydedileceğine inanmaktayız” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız