SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yatırımcıları Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:13
A- A+ PAYLAŞ

Senegal Ticaret ve Sanayi Bakanı Mata Sy Diallo, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. 

Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Akif Baştürk'ün kardeşi Senegal Malatya Fahri Konsolosu Faruk Baştürk’ün davetlisi olarak Malatya'ya gelen Mata Sy Diallo, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, "Senegal Ticaret ve Sanayi Bakanı Mata Sy Diallo ve ekibini Malatya’da ağırlıyor olmaktan mutluluk duydum. Afrika artık dünyada gittikçe bilinirliği artan ve söz sahibi olma sebebi ile bizim için önemli bir ülkedir. İş adamlarımızın Senegal’de yatırım yapması noktasında istekte olacaklarını biliyorum. Bu ilişkilerimizin çok daha iyi noktaya gelmesi için bizler de elimizden gelen desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Mata Sy Diallo da, "Türkiye’ye gelmekten çok mutlu oldum. Senegal Afrika ülkelerinde önemli bir kapıdır. Yabancılara karşı Senegal halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver davranıyor. Senegal’de bulunan okullara Türkiye’den giden öğrenciler var. Senegal’de yaşayan Türkler de biliyor, Senegal’de 3 seçim oldu ve hiçbirinde bir sorun çıkmadı. Demokrasinin hakim olduğu bir ülkedir. Seçimlerde diğer Afrika ülkelerinde ufak tefek olaylar olmasına rağmen, Senegal’de bir kişinin bile burnu kanamadan çok demokratik bir seçim oldu. Türk yatırımcıları Senegal'e bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Senegal’de her yıl düzenlenen fuarda bir ülkenin onur konuğu olduğunu bildiren Bakan Diallo, bu seneki onur konuğunun ise Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.

Vali Şahin de ziyaret dolayısıyla Diallo'ya Malatya kayısısı ikram etti.

BELEDİYEDE..

Malatya’da bulunan Senegal Ticaret Bakanı Mata Sy Diallo, beraberinde bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Malatya’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, gösterilen ilgiden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Senegal Ticaret Bakanı Mata Sy Diallo, Bakanlık delegasyonu ile birlikte Malatya’ya geldiklerini söyledi.

İki günden beri Malatya’daki işletme ve fabrikaları incelediklerini, inceleme gezisinden çok memnun kaldıklarını belirten Bakan Diallo, Senegal’in çok sayıda yatırıma ihtiyacı dlduğunu ifade etti.  

Senegal’in rahat, özgür ve demokrat bir ülke olduğunu söyleyen Diallo, Türk işadamları ile firmalarının Senegal’de çok iyi çalıştıklarını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ülkesine davet etti.

Misafir heyeti Malatya’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu ziyaretin Senegal ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Çakır, “Türkiye’nin dışa açılmasında, son yıllardaki güçlenmesinin büyük etkisi var. Biz dışarıya açılırken, dış ülkelerin de ülkemizde yatırım yapmasını istiyoruz. Bu tür ticari ilişkiler, dostluğun da gelişmesine katkı sağlıyor” dedi.

Türkiye ile Senegal arasındaki ticari ilişkilerin daha da ileri seviyelere ulaşmasını istediklerini belirten Başkan Çakır, ziyaret anısına misafir bakana kayısı kristali ile tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız