SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatırımcıyı Çekmemiz Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Sami Payza başkanlığında üyelerin katılımı ile toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. Meclisin Temmuzu ayı toplantısına Ziraat Odası başkanı Bayram Polatbaş ile yaş kayısı ihracatçıları da katıldı. Tarımsal alanları ve insan sağlığını önemli oranda tehdit eden ve yaklaşık iki yıldır Meclis toplantılarında konuşulan Organize Sanayi Bölgesine (OSB) Arıtma tesisi kazandırılması projesi konusu Temmuz ayı oturumunda da gündeme geldi. Oda başkanı Erkoç “OSB’ye ikinci arıtma tesisini kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Geçen ayın toplantı tutanağı ve bütçe mizanının okunup oylanmasından sonra Oda’nın Temmuz ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Temmuz ayı içerisinde Sanayi Bakanımızı ve Başbakanımız ağırladık. Fuar alanında 300 m2 yer kiralayarak çevre illerdeki TSO’lara tahsis ettik. Sanayimizi geliştirmemiz için fuarlara önem vermeliyiz. İlimizdeki fuarın karma fuardan çıkarılarak ihtisas fuarlarına dönüştürmek için şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Bu ihtisas fuarlarını yılda en az iki kez düzenlemeliyiz, çünkü çağımız rekabet ve tanıtım çağı. Çevre ülkelerden özellikle, Suriye, İran ve K.Irak bizim için büyük potansiyel taşıyan pazarlar. Onları, bu ihtisas fuarları sayesinde ilimize gelmelerini sağlamamız lazım” dedikten sonra devamla; “Sanayiyi önemsememiz lazım, yatırımcıyı çekmemiz lazım. Bunları sağlarken de çevreye duyarlı olmamız yazım. Sanayi Bakanımıza arıtma tesisisin kafi gelmediği söyledik. Bu ayda temelini atacaktık, bazı sorunlar nedeniyle yetiştiremedik. Önümüzdeki ay içerisinde temelini atacaüğımız ve keşif bedeli 20 milyon lira olan 2. Arıtma tesisini ilimize kazandırmanın heyecanını taşıyoruz.” diye konuştu.

Erkoç, “Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. İşsizlik ekonomik olduğu kadar sosyal bir sorundur. Üretim artışı yapmadan işsizliği önleyemeyiz. Para ile para kazanma hırsı sonucu yaşanan krizlerle karşı karşıya kalmamak firmalarımızı kurumsallaştırarak dünya ile rekabet edebilecek düzeye getirmemiz lazım. Bunu sağladığımız zaman sanayileşmemizde çok önemli sıçramalar gerçekleştirebiliriz.

Türkiye'nin önündeki en büyük sorunu olan işsizliği yenmek için Milli Eğitim- TSO ve İŞUR işbirliği ile yeni bir proje başlatıldı. Şuanda İŞKUR'a başvurup, iş bekleyenlere bir beceri kazandırmak. Adı Beceri10. Amaç, iş umudunu yitiren ve mesleği olmayan kişilere mesleki eğitim vermektir. Malatya 19 ilden birisi seçildi. Hükümet, eğitim verecek okulların alt yapısını güçlendirmek amacıyla her yıl 150 milyon TL kaynak aktaracak. “ dedi.

TSO Başkanı Erkoç; son olarak “Görevimiz sanayimizi geliştirmek olmasına rağmen kentimize olan sosyal sorumluluk bilinci ile Cezmi Kartay esnaflarının durumu, yapımı devam eden alt geçit çalışmaları hakkında Malatya Belediyesi ile toplantılar yaptık” dedi.

Oda başkanının konuşmasından sonra Temmuz ayı olağan toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız