SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yatırımların Artmasını Bekliyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:29
'Yatırımların Artmasını Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ
2. Yapı ve Dekarasyon Fuarı'na katılmak için Malatya'ya gelen Türkmen İş Adamları, Malatya Valisi Ulvi Saran ve  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. 
 
Irak Türkmen İş Adamları Derneği Başkanı Suphi Mütahpçı, Vali Saran'ı ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada,  Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtip, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Mutapçı, ziyarette Malatya Yapı Fuarına 15 firma ile katıldıklarını ve burada çeşitli iş bağlantılarında bulunduklarını,kendileri ile birlikte Malatya ’ya gelen çeşitli branşlardaki doktorlarında Turgut Özal Tıp Merkezinde Eğitim gördüğünü belirtti.
 
Kerkük Mali Müşavirler Odası Başkanı Hussein K. Beyoğlu ise yaptığı konuşmada, Iraklı Tükmenlerin Türkiyede’ki kardeşleri ile Oğuz boyundan geldiklerini,din, dil,kültür ve tarih birlikteliklerinin bulunduğunu şimdi de ekonomik birliktelik sağlamak için burada bulunduklarını açıkladı.
 
Vali Saran, Başkan Mütapçı ve beraberindekilere ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerini Malatya’da görmekten mutlu olduğunu söyledi.
 
Çakır'a Ziyaret 
 
Türkmen İş Adamları Derneği Başkanı Suphi Muthapçı, yaptığı konuşmada, " Siyasi sıkıntılardan dolayı Türk iş adamlarının Irak’a yatırım konusunda çekingenlikleri var. Bölgenin siyasi yapısından dolayı çekingenliklerin olması normal. Bu yaşananlardan yılmamak lazım. Yavaş yavaş bu görüntü kayboluyor. Türk iş adamlarının bundan sonra yatırımlarını artırmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, “Türkiye adil bir dış politika izliyor. Irak’ın bazı bölgeleri gelişirken bazı bölgelerinin geri kalmasına gönül razı değil. Siyasi istikrar Irak’ta oturduğu müddetçe Irak’ın büyümesinin büyük bir ivme kazanacağına inanıyorum” dedi.
 
Ziyarette Türkmen İş Adamları Derneği Başkanı Suphi Muthapçı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ay yıldızlı Kuran-ı Kerim hediye etti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da konuk iş adamlarına kayısı ve belediye kültür yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.
 
MÜSİAD'ın ziyareti
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi,Yapı ve Dekorasyon Fuarını ziyaret etti.
 
Ziyarete Başkan Namık Şahin,Başkan Yardımcıları Murat Tokmak,H.Osman Yağız,Yönetim Kurulu üyeleri, Şaban Algül,Tahsin Öner,Muharrem Poyraz,Selim Pala, katıldı. Yapı ve Dekorasyon Fuarında stantları tek tek gezen MÜSİAD heyeti, katımcılara Yapı Ve Dekorasyon Fuarının hayırlı olması dileklerini ilettiler. Malatya 2. Yapı Dekorasyon Fuarına 10 MÜSİAD Üyesi stant bazında katılım sağladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız