SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yavaş Yavaş O Havaya Girmeye Başladık"

0
Güncellendi - 2017-02-14 17:48:33
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Drektörü İrfan Buz, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile önemli bir karşılaşma oynayacaklarını ifade ederek, “Gaziantep 4-1 kaybetti ama iyi takımları var, kendi sahalarında da iyi oynamak istiyorlar. Özellikle puan almak isterler. O yüzden bizim çok iyi hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, “Antalya’daki kamp çalışmalarının verimli geçtiğini düşünüyorum. Ayite’de son hafta katıldı. Sakat futbolcularla ilgili çalışmalar vardı. Sadık’ın sakatlığı vardı, Murat Akça’nın da aynı şekilde onların dönmesiyle ilgili çalışmalar vardı. Maalesef Mehmet Sak daha hazır değil, onunla ilgili sıkıntılarımız var. Ama hep birlikte çok güzel bir kamp geçirdiğimizi düşünüyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Çünkü son 15 maça girecektik. Onun temelini atmamız gerekiyordu. Onu da yaptığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizlispor ile İstanbul’da oynadıkları karşılaşmayla ilgili emeği geçenlere teşekkür eden Buz, şunları söyledi:

“Beşiktaş başkanı Fikret Orman’a teşekkür ediyorum. Birde kendi yönetimimize teşekkür etmek istiyorum. Asbaşkan ve kulüp basın sözcüsü Erdal Gündüz’de inanılmaz çalıştı. İnanın bu galibiyette onların da çok büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

“ÖNEMLİ BİR MÜSABAKAYDI VE GÜZEL BİR AMBİYANS VARDI”

Buz, Denizlispor karşılaşmasını güzel bir ambiyansta oynadıklarını ve önemli bir üç puan aldıklarını kaydetti.

Taraftarlarında desteğiyle üç puanı aldıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Çok önemli bir müsabakaya çıktık. Kazanmak durumundaydık. Özellikle Denizlispor çok tehlikeli, kanatlardan geçiş oyununu da çok iyi yapan bir takım olduğu için Sivasspor’u, Eskişehirspor’u, Göztepe’yi deplasmanda yenmiş bir takım. Buna önlem almak durumundaydık. Artı birde kendi sahamızda, İstanbul’da kendi seyircimizi de unutmayalım, taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ambiyansta maç oynadık. Her şeyden evvel ne taşkınlık oldu ne de başka bir şey oldu. İnanılmaz derecede bize destek verdiler. Buradan gelen taraftarla da çok güzel bir ambiyans oldu. Onlara da ayrı bir parantez açmak isterim” şeklinde konuştu.

“3-1 KAZANDIK, MUTLUYUZ”

Buz, Denizlispor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Oyuna baktığımızda ilk devre dengeli, baskılı oynamamız gerekiyordu. Hurra oynadığınız, geride çok açık verdiğiniz zaman tehlikeli bir takım. Kilidi açana kadar onu sağlamak durumundaydık, sağ olsun Dialiba 11’nci golüyle kilidi açtı, ondan sonra oyun istediğimiz yöne geçti. İkinci devrede pas trafiğimiz çok iyiydi. Futbolcu kardeşlerimiz iyi oynadı. Attığımız gollerde güzeldi. Yediğimiz golde de biraz bu olayın içerisinde bence telaşlıydık. Duran bir toptan golü yedik. Orada Dialiba’nın adamı golü attı. Ona daha yakın oynaması gerekiyordu. Ama bizde artık duran topta tehlikeliyiz. Baktığınızda özellikle üçüncü gol çok güzeldi. Pivot santrafor dedik, pivot santraforumuz geldi. Çok şükür o da golünü attı. 3-1 kazandık, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“37 PUAN YAPMAK ÖNEMLİYDİ”

Tecrübeli teknik adam, ligde puanlarını 37’ye yükselttiklerini anımsatarak, “Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Manisa’nın Eskişehir’de 5-1 kazanması, Göztepe’nin bocalaması kaldı ki Samsun çok zor bir müsabaka çıktı, Samsunspor maçı çok farklı da bitebilirdi. Bizim açımızdan da önemliydi. Puan anlamında, 37 puan yapmak önemliydi. En önemlisi dediğimi gibi öncelikle kendi işinizi yapmak ondan sonrası zaten sizin elinizde değil. Yeter ki siz işinizi yapın. Samsun mağlubiyetinin ardından tabi bizim açımızdan önemliydi. Bunu başardık ama bunu unutuyoruz” dedi.

“CENABI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

Ligde 14 maç kaldığını ve hakemlerin bu süreçte daha dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Buz, şunları söyledi:

“Cezalı futbolcularımız var Murat Akça ve Ferhat Kiraz. Yeni kurallara göre bizlere söylenen penaltı pozisyonu olduğunda olayı sarı kartla geçiştirebiliyorsunuz. Arkadan birisi size vurup indirirse ona direkt kırmızı kart verebiliyorsunuz ama bu pozisyonlarda sarı kartta verebilir. Penaltı doğru ama orada sarı kart verebilir. Yalnız baktığınızda sarı kartlar havada uçuşuyordu. Bir pozisyon var bizimkilere pat pat pat vuruyorsunuz sarı kartları Özgür Yankaya ama bunu bana birinin anlatması gerekiyor, benim kalecim çıktı çabuk geçişe geçmek istiyoruz, iki tane futbolcu onu perdeliyor ve düşürüyor. Neticede rakip takıma hiçbir şey yok. Burada çifte standart var. Olmaması gerekiyor. Çok daha dikkatli olunması gerekiyor. Son 14 haftaya girdik. Son haftalarda daha da kritik durumlarda olabilir. Şimdi hakemlerimizin burada çok daha iyi, çok daha dikkatli olması gerekiyor. Burada büyük emek var, büyük camialar var bizde büyük camiayız. Bunu da kimse unutmasın. Bizimde sesimiz çıkar. Galip geldikten sonra her şeyin güzel olduğunu değil, Samsun’da da kötü oynadığımızda hakem bizi katletti. Kusura bakmasın bir daha bunu seyrettim. Artık bir şeyde söylemek istemiyorum Cenabı Allah’a havale ediyorum. Umarım hakemlerde bu konuda daha dikkatli olur. Bu her takım için de geçerli. Her takım içinde inşallah doğru kararlar verilir.”

“İYİ HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR”

Buz, önlerindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirterek, “Taraftarlarımızın gelip bizi desteklemeleri her zaman itici bir güç. Türkiye’de İstanbul’a gidiyorsunuz bu kadar Malatyalılar var, buradan insanlar geliyor yavaş yavaş o havaya girmeye başladık. İhtiyacımızda var. Ama çok ciddi bir müsabakaya çıkıyoruz. Ferhat Kiraz cezalı, Murat Akça oynayamıyor. Mehmet Sak’ın durumu sıkıntılı. Ama kadroma güveniyorum. Çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Bakmayın siz Gaziantep 4-1 kaybetti ama iyi takımları var, kendi sahalarında da iyi oynamak istiyorlar. Özellikle puan almak isterler. O yüzden bizim çok iyi hazırlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

“ADIM ADIM GİDECEĞİZ”

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına odaklandıklarını ve adım adım ilerlediklerini kaydederek, “Son 14 maça giriyoruz. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacağız. Konsantre olacağız. Gönül ister ki burada taraftarlarımızın önünde oynayalım, eminim onlarda stadı dolduracaklardır. Keşke kendi stadımızda oynayabilsek. Ama öncelikle Gaziantep ile oynayacağımız müsabakayı düşünüyoruz. Sonra İstanbul olursa yine Vodafone Arena’da oynamak istiyoruz çünkü insanlar çok güzel bir ambiyans yarattı. Yönetimimiz burada çalışma içerisinde ama öncelikle Gaziantep’i düşünelim sonra adım adım gideceğiz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • uur (7 yıl önce)
    hocam takımının kaybetmemesi gerek helede rakiplerine artık bocalamaya puan kaybına fırsat vermemeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • BAŞFENDİ (7 yıl önce)
    Özgür Yankaya denilen zatın asıl mesleği ne bilmiyorum ama, asıl işini yapa daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Hocam 14 maçta 8 galibiyet yeter. Buna göre hazırlıkları yapalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • yetermi bence yetmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Hocam inşallah herşey dediğiniz gibi olur. Keşke şu gol yollarındaki problemide halledebilseniz. Rakip ceza sahasına bile zor giriyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (7 yıl önce)
    Hocam, şampiyonluk yolu dikenli olur, zor olur, gerek rakiplerin bize karşı üst düzey becerilerini ortaya koymaları, gerekse hakemlerimiz, lobiler vs. İşte sahada rakiple birlikte hakemine yenecegiz. Oyunu sogutacaklar, oyunu germeye çalışacaklar, bizim futbolcularımız, sadece futbol oynayacaklar. Hakemler zaten baheneye bakıyorlar. Bütün bu olumsuzluklara Fırsat vermeden gerçek oyunumuzu sahaya yansitirsak mutlu sona ulasiriz. İNŞALLAH.
    0
    0
    Yanıtla