SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yavrum 40 Senelik Malatyasporluyum..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Stadı'nda maç sırasında vefat eden 73 yaşındaki Mustafa Coşanay'ın son saatlerini komşusu, Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı ve Malatyaspor yöneticisi Mehmet Orhan anlattı..

Malatyaspor- Kayseri Erciyesspor maçının başlamasından birkaç dakika sonra fenalaşan ve daha sonra vefat eden Mustafa Coşanay'ın son saatleri ile ilgili olarak, Malatyaspor'un resmi internet sitesi "malatyaspor.org.tr"de yer alan haber şöyle:

...

"..Malatyaspor, tribünde bir taraftarını daha yitirdi. Malatyaspor kurulduğu günden beri taraftarlığını yapan 73 yaşındaki Mustafa Coşanay, Kayseri Erciyes maçının ilk dakikalarında hayata veda etti.

Coşanay’ın son saatlerine Malatyaspor yöneticisi Mehmet Orhan tanıklık etti.

İnönü Stadyumu'nda oynanan Malatyspor-Kayseri Erciyesspor maçını izlemek üzere Badıllı Camii tarafında açık tribündeki yerini alan 73 yaşındaki Mustafa Coşanay, maçın başlamasından sonra 10 dakika geçmemişti ki, aniden rahatsızlandı ve tribünlere yığıldı. Tribündekiler bağırarak sağlık ekiplerini uyardılar ve hemen ambulans taraftarı olduğu yere gitti. Coşanay, sedye ile ambulansa taşındı.

Yaşlı taraftar, stadyumda bulunan ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Mustafa Coşanay kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Coşanay’ın Son Saatleri

Merhum Coşanay’ın son saatlerine Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Mehmet Orhan tanıklık etti. Hacı Abdi Mahallesi (Ancarlı) sakini Coşanay, maça gelirken yolda Orhan’a rastladı. Sıtmapınarı’nda rastladığı Coşanay’ı arabasına alıp maça getiren Orhan şunları anlattı:

“Rahmetli Mustafa Amca benim eski komşumdu. Malatya deyimiyle, him (bitişik) komşumuz. Gelirken, ‘bu maçı almamız gerekiyor. Yoksa işimiz zor. İnşallah kazanırız’ dedi. Kendisi 40 senelik Malatyasporlu. Malatyaspor kurulduğundan beri maçlarına gidiyor. Yolda bazı genç taraftarlar ‘amca sende mi maça geleceksin?’ diye takılınca, “yavrum, ben 40 senelik Malatyasporluyum. Daha siz dünyada yokken ben maça geliyordum’ cevabını verdi; gülüştük. Demek, maçın stresine kalbi dayanmadı” dedi.

Coşanay’ın SSK emeklisi, 6 çocuk babası olduğu bildirildi. Coşanay, Malatya’da yaşamasına karşın, vasiyeti üzerine, köyüne defnedildi.

Merhum taraftarımız, Akçadağ’ın Aydınlar (Karanlıkdere) köyünde aynı gün toprağa verildi. Cenaze törenine Malatyaspor yöneticileri İlhan Kavuk, Ali Cengiz, Murat Gümüş, Mehmet Diltemiz, Mehmet Orhan, Vural Sarıcı, Selahattin Dağıstanlı, Mahmut Cücemen, Cahit Özpınar ve yakınları katıldı.

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yayınladığı başsağlığı mesajında, “Taraftarımız Mustafa Coşanay’ı kaybetmekten üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm Malatyaspor camiasına başsağlığı dileriz” dedi.

Malatyaspor, Coşanay’ın anısına Pazartesi günü bir yemek verecek.

İkinci Tribün Kaybımız

2004 yılının Mart ayında bir Malatyaspor taraftarı daha hayatını İnönü Stadı’nda maç izlerken yitirmişti.

Güneşli bir günde Denizlispor ile oynanan lig maçının ilk yarısı oynanırken, Mevlüt Kılıç isimli Akçadağlı taraftar, tribünde fenalaşmış ve kurtarılamayarak vefat etmişti. Kılıç “hasta” denebilecek düzeyde Malatyaspor aşığıydı. Tribünlerin “kaptan” diye çağırdığı Kılıç, 1980li yıllarda izlediği bir maç sırasında heyecandan kendisini kaybedip, bugünkü maraton tribünündeki (o dönem açık) boşluktan aşağıya düşmüştü. Kılıç, Doktorların maça gitmemesi uyarısına, yakınlarının engellemelerine karşın gizlice bilet aldırıp Malatyaspor maçlarına gidiyordu.."

FOTOĞRAF: Mustafa Coşanay'ın ambulansa bindirildiği anı yansıtan üstteki fotoğrafı BAKIŞ Gazetesi'nden CAHİT ÖZYİĞİT çekti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız