SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yavrumun Günahı Neydi?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:28:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 yıl önce Ahmet Dabak’ın öldürülmesiyle ilgili davada 2 sanık hakkında toplam 5 yıl hapis cezası verildi.

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 1’i tutuklu olmak üzere 4 sanık için karar verildi. Mahkeme, olayda Ahmet Dabak’ın bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili tutuklu bulunan H.B.Ş. hakkında 4 yıl 6 ay, tutuksuz sanık M.Ş. için ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Diğer tutuksuz sanıklar B.O.Ş. ve R.Ş. ise tahliye edilirken Dabak’ın ailesi karara sitem etti. Mahkeme çıkışında açıklama yapan öldürülen Ahmet Dabak’ın annesi Hülya Dabak 2 çocuğu olan oğlunun suçsuz yere öldürüldüğünü savunarak karara itiraz ettiklerini söyledi. Dabak, “Allah’ın adaleti de var. Bizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Niye bizim hakkımız aranmasın. Benim yavrumun günahı neydi. Karın tokluğu için bir hırsızlık yapan 10 yıl ceza alıyorsa, bir ağaç kesen 10 yıl ceza alıyorsa benim fidan gibi 28 yaşındaki yavrumun günahı neydi. Bu adalet mi? Eğer bu adalet ise boynum kıldan incedir” şeklinde konuştu.

Adalet istediğini belirten gözü yaşlı anne Hülya Dabak, isyan etmediğini ancak bu cinayeti işleyenlerinde cezasız kalmaması gerektiğini dile getirdi. Ahmet Dabak’ın eşi Nilay Dabak da, “Başkaları babalarına sarılırken, benim evlatlarım baba diye ağlıyorlar. Bunlar ne olacak peki” dedi.

6 Temmuz 2013 tarihinde gece saat 00.05 sıralarında Şifa Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi Topal Hafız Sokak üzerinde yaşanan olayda Ahmet Dabak ile M.Ş. arasında başlayan kavgaya M.Ş.’in çocukları da dahil olmuş ve yaşanan olayda Ahmet Dabak aldığı kesici alet darbeleri ile ağır yaralanmıştı. M.Ş.’nin de kolundan yaralandığı olayda Ahmet Dabak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay sonrası cinayeti işlediği iddiasıyla M.Ş.’nin oğlu H.B.Ş. tutuklanmıştı. 2 yıldır süren davada cinayetin yasak ilişki nedeniyle işlendiği gündeme gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız