SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaya Kusuru Yüzde 81"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın trafik kazası sıralamasında 23.sırada yer aldığı, kazaların yüzde 20’sinin ise çevre yolunda meydana geldiği belirtildi. Kazalarda yayaların yüzde 81 oranında kusurlu bulunduğu tespit edildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde trafik kazaları nedeniyle her yıl ortalama 10 bin kişi hayatını kaybetmekte, yaklaşık 200 bin kişi de yaralanmaktadır. Yaralanan insanlarımız da meydana gelen sakatlık veya sağlık problemleri yaşam boyu etkisini sürdürmektedir. Bunun yansıması olarak araç trafiğinin her geçen gün arttığı ilimizde son yıllarda meydana gelen ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarında artış gözlenmektedir" denildi.

Trafik Kaza istatistik verilerine göre, Malatya'nın ülke araç yoğunluğu sıralamasında 25, kaza sıralamasında 23. sırada yer aldığı belirtilerek, "Bu kazaların yüzde 20’lik ciddi bir bölümü ise ilimiz coğrafyasını ortadan bölen 12 kilometrelik bir mesafeye sahip çevre yolu arteri üzerinde meydana gelmiştir. Çevre yolu üzerinde 2012 yılında yayaya çarpma şeklinde 3 ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Son olarak 2013 yılında çevre yolu Sancaktar Mezarlığı önünde yaya üst geçidinin altında karşıya geçmek isteyen 14 yaşında E.N.Ş. adlı çocuğumuzun trafik kazasında hayatını kaybetmesi tüm ilimizi derinden etkilemiştir” ifadeleri kullanıldı.

“İlimizde meydana gelen trafik kazaları analizinde, kazaların 2012 yılında yüzde 33’nün , 2013 yılı ilk 6 aylık döneminde ise yüzde 30’nun yayaya çarpma şeklinde olduğu ve bu kazalarda yayaların yüzde 81 oranında kusurlu bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu tür trafik kazaların önlenmesi, yayaların trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmesi, karşıdan karşıya geçişlerde kendi can güvenlikleri açısından yaya geçitlerini kullanmaları ve trafik ışıklarına riayet etmeleri konusunda 2012 yılında 11 bin 407, 2013 yılında ise 7 bin 729 yaya ve sürücüye eğitim seminerleri düzenlenmiştir” denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

“23 Temmuz 2013 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ilimiz çevre yolunun yaya üst geçidi bulunan mevkilere yakın ve orta refüjün tel örgülerle geçişe kapatıldığı bölgelerde yayalara yönelik olarak yapılan trafik denetimlerinde;

KTK’nun 68/1b (yayalar için ışıklı işaret olduğu halde işaretlere uymamak) ve 68/1c (yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde taşıt yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmak) maddesi gereğince toplam 13 yayaya 1.001 TL cezai işlem tatbik edilmiştir.

Bu kapsamda yapılan trafik denetimlerinin amacı özellikle çevre yolundaki ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının en az seviyeye indirilebilmesi ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız