SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yayaya Platform Engeli!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki kaldırımlara, bayram törenleri nedeniyle 5-6 gün önceden kurulan platform yüzünden vatandaşlar ana caddede yürümek zorunda kalırken, belediyenin bu konuda bir çözüm geliştirememesi eleştiri konusu oldu.

Daha önceki yıllarda da Cumhuriyet ve 30 Ağustos Zafer Bayramları töreninin yapıldığı İnönü Kapalı Çarşısı önündeki alanın kaldırım bölümüne, tören izleyicileri için önceden platform kurulması ve bunun 1 haftaya yakın bir süre bölgenin yaya ulaşımını engellemesi eleştiri konusu olurken, belediye bu konudaki eleştirilere rağmen, alışkanlığını sürdürüyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin yapılacağı Pazar gününden 1 hafta öncesi olan 23 Ağustos'tan itibaren kaldırım üzerine platform monte edildi ve Pazartesi'nden itibaren kaldırımların bu bölümünden yararlanamayan yayalar, yoğun araç trafiği olan caddelerden yürümek zorunda kaldı.

25 Ağustos Salı günü tören provasının yapılması nedeniyle erkenden kurulduğu belirtilen platformun, 30 Ağustos akşamına kadar muhafaza edilip, aynı gece kaldırılacağı belirtilirken, belediyenin "seyyar bir platform" sistemi oluşturarak, soruna son vermesi isteniyor.

Vatandaşlar, "Bu platform kurma işi eski bir alışkanlık. Şehirde 50 bin nüfus yaşarken, araç sayısı 300-500 iken ne yapılıyorsa, nasıl bir alışkanlık ve görev mantığı oluşturulmuşsa, şimdi bu kadar kalabalığa ve trafiğe rağmen aynen devam ettiriliyor. Zamana, koşullara uymak gerekir. Belediye, tören ya da prova gecesi platformu kuracak, hemen sonra da kaldıracak mobil bir sistem geliştirmek zorunda. Bir hafta önceden kurup, öylece bırakmak günün koşullarına uygun değil." diye konuşuyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız