SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yayın Yasağına Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:24
Yayın Yasağına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı'daki saldırısı sonrası yayın yasağı getirilmesine tepki göstererek , “Neden yayın yasağı var? Hangi mahkeme kararı? Kim mahkeme kararı aldırıyor? Bilmek hakkımız değil mi? Kimin yaptığını biliyorsanız, derhal 76 milyona açıklayacaksınız” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ve Ankara Klasik Otomobilciler Klubü (AKOK) üyeleri CHP Genel Merkezi’nde buluştu. Tekin ve klasik otomobilciler kısa bir süre görüştükten sonra, basın mensuplarına açıklama yaptı. Tekin, Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamalardan bahsederek, acı ama bir o kadar da gerçeği olan bir acı olduğunu söyledi. Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkilileri, bölgedeki yerel basın ve gazetelerin bütün yazılarına rağmen, adeta kulaklarını tıkamış bir iktidarın son provası oldu, onlarca yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce yurttaşımız yaralı. Ben ölen yurttaşlarımıza rahmet diliyorum, Türkiye’ye de ‘başınız sağ olsun’ diyorum” ifadelerini kullandı. Tekin, bugün 'Anneler Günü' olduğunu hatırlatarak, kürsüde bulunan bir annenin eline öptü. 

Tekin, klasik otomobilcilerin Avrupa Birliği kriterlerinin Türkiye’de de olması isteklerini alacaklarını belirterek, önümüzdeki hafta mevzuat değişikliğini Meclise vereceklerini kaydetti.

Türkiye’nin Suriye politikası hakkında yapılması gerekenler hakkında konuşan Tekin, derhal iktidarın sevdasından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Tekin, “Sadece ve sadece iktidar yetkililerinin konuşması da doğrusu çok anlamlı. Bu ülkenin muhalefeti, ana muhalefeti, farklı siyasi görüşleri alınmaz mı? Bir televizyon kanalını açıyorsunuz, İçişleri Bakanı bir yerde, o Bakan, bu Bakan. Bu ülkenin bir de yüzde 51’i var. Biz de sorun. İktidar yayın yasağı getirebilir. Bu coğrafyada o sorunlar yaşanıyorsa, o sorunlar iktidarı ilgilendirdiği kadar muhalefeti de ilgilendirir. Tek yapılması gereken şey, ‘Yurtta barış, cihanda barış’. Yurtta barışı savunacaksınız, cihanda savaşa gireceksiniz. Bir göz ağlarken, diğer gözü eğlendiremezsiniz. Sayın Başbakan bu sevdadan vazgeçin. Bugün Anneler Günü. Hatay’da binlerce anne acı içinde. Bunu nasıl vicdanınıza sığdırabilirsiniz?” şeklinde konuştu.

Tekin şunları kaydetti:

“Olaydan bir saat sonra yetkililer ‘Biz biliyoruz kim yaptığını’. Çıkın söyleyin. Kimden saklıyorsunuz. Kim yaptı?”

Her olayın olabileceği bir zemin hazırlandığını iddia eden Tekin, “Böyle bir devlet anlayışı kabul edilebilir mi? Bunun mutlaka tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yayın yasağı ile ilgili olarak Tekin, “Neden yayın yasağı var? Hangi mahkeme kararı? Kim mahkeme kararı aldırıyor? Bilmek hakkımız değil mi? Kimin yaptığını biliyorsanız, derhal 76 milyona açıklayacaksınız. Ona yayın yasağı, buna yayın yasağı, orda sıkı yönetim, burada sıkı yönetim, bu toplumu uyutamazsınız” şeklinde konuştu.

İKOD Başkanı Serkan Okay, 2009 yılı kurulduğunu hatırlatarak, geleneksel olarak konvoy ile hareket ettiklerini söyledi. Okay, 40 araçlık bir konvoy ile hareket ettiklerini söyledi. İlgili mevzuatlarda klasik arabaların tanımının olmadığını ifade eden Okay, ilgili mevzuatlarda klasik arabaların tanımının yer almasının ve bazı muafiyetler almasını isteklerini dile getirdiler.

Tiken’e İKOD Başkanı Oray tarafından Atatürk’ün bulunduğu bir resim ve plaket hediye edildi.

İKOD Başkanı Serkan Okay, 2009 yılı kurulduğunu hatırlatarak, geleneksel olarak konvoy ile hareket ettiklerini söyledi. Okay, 40 araçlık bir konvoy ile hareket ettiklerini söyledi. İlgili mevzuatlarda klasik arabaların tanımının olmadığını ifade eden Okay, ilgili mevzuatlarda klasik arabaların tanımının yer almasının ve bazı muafiyetler almasını isteklerini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız