SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yayıncı İçin Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 bakıcı kadının, yetiştirme yuvasındaki çocuklara şiddet uyguladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davada mahkeme, olayla ilgili "Star" televizyonunun "Deşifre" adlı programdaki şiddet görüntülerinin montajsız halini mahkemeye göndermeyen yayıncı şirket hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Malatya'da 0-6 yaş grubundaki çocukların barındığı Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntülerinin bir televizyon kanalında 25 Ekim 2005 tarihinde yayınlanmasının ardından, çocuklara eziyet yaptıkları iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan M.A. (36), Y.G. (39), N.D. (50), E.B. (44), N.T. (49), Ş.S. (48), M.G. (33), İ.Y. (41), F.İ. (54), Y.K. (27), V.G. (34) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya bakıcı kadınlar katılmazken, taraf avukatları hazır
bulundu.

Mahkeme başkanı, şiddet görüntülerini yayınlayan yayıncı şirketten istenen olayın montajsız görüntülerinin mahkemeye sunulmadığını açıkladı.

Duruşmada, mağdur avukatları, "Yayıncı şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulması ve esas hakkındaki iddialarımızı sunmak üzere tarafımıza süre verilmesini talep ederiz" dediler.

Cumhuriyet Savcısı da, "Yayıncı şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulması ve kovuşturmanın genişletilmesi, istemlerimiz yoksa, esas hakkında mütalaamızı hazırlamak üzere dosyanın birleşen dosya ile birlikte tarafımıza verilmesini talep ederiz" dedi.

Sanık avukatları da, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise şiddet görüntülerini yayımlayan şirket yöneticileri hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na verilmesine karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız