SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yayınevi Davasına Erteleme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Hıristiyanlıkla ilgili yayınlar dağıtan Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin katledilmesiyle ilgili 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bir önceki duruşmada müşteki avukatlarının reddi hakim taleplerine ilişkin dilekçenin mahkemeye ulaşmaması nedeniyle ertelendi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak tutuklu yargılanan Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C. ile tutuksuz yargılanan Kürşat K. ve Mehmet G., dördüncü kez hakim önüne çıktılar.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya müşteki avukatlardan sadece 1 kişi katılırken sanık avukatlarından 5’i de duruşmada hazır bulundular.

Maktül yakınlarından katılım olmazken , sanık yakınlarından sadece Emre G.’nin babası Mustafa G. katıldı.

25 Şubat 2008 tarihli duruşmada müşteki avukatlarının duruşmaların görüntülü ve sesli cihazlarla yapılması ve Zirve Yayınevi'ndeki bilgisayar kayıt çıktılarına ilişkin dosyadaki 16 klasörün dosya kapsamından çıkartılması yönündeki istemlerinin kabul edilmemesi üzerine reddi hakim talebi nedeniyle duruşma ertelenmişti.

Müşteki avukatları tarafından reddi hakim konusunda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen 1 Mart 2008 tarihli dilekçenin 3 Mart 2008 tarihinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne fakslandığı, ancak dilekçe aslının mahkemeye ulaşmadığı için reddi hakim talebi konusunda dosyanın en yakın Ağır Ceza Mahkemesi olan Diyarbakır’a gönderilmediği bildirildi.

Reddi hakim ile ilgili dilekçenin ilk sayfasının fakslandığı halde diğer sayfalarının fakslanmadığı, postadan da duruşma saatini itibariyle dilekçe asıllarının çıkmadığı anlaşıldığından mahkeme heyeti duruşmayı 14 Nisan 2008 tarihi erteledi.

Mahkeme ara kararında “ Ceza Muhakemeleri Kanunu gereği mahkemelerin mahkemelerle infaza ilişkin hususlar dışında doğrudan yazışma yapabileceği, dilekçelerin havale tarihlerine göre geç gelmeleri adil yargılama kurallarında yargılamanın kabul sürede tamamlanmasına olumsuz etkisi göz önüne alınarak dilekçelerin gönderilmesi konusunda yetki sahibi olan görevlilerin hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,.. karar verilmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız