SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yayınevi 'Kalabalığa'Taşındı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi bürosu, yeni ABD'li yönetici tarafından boşaltılarak şehir merkezindeki daha kalabalık bir noktaya taşındı.

Malatya'da 1'i Alman uyruklu olmak üzere toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin Malatya şubesi olarak kullanılan daire, boşaltılarak başka bir iş merkezine taşındı. Şirket bürosu, öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske'nin eşi Suzanna Geske ve Necati Aydın'ın eşi Şemsa Aydın'a Savcılık tarafından 29 Mayıs 2007 günü teslim edilmişti.

Zirve Yayınevi Bürosu'nda bundan sona yöneticilik yapacak olan ABD vatandaşı yabancı uyruklu şahısın, tüm resmi işlemlerini tamamlayarak çalışmalarına başladığı öğrenildi. Ailesini de Malatya'ya getiren Zirve Yayınevi'nin yeni yöneticisinin, ilk olarak büroyu şehir merkezinde daha çok avukat bürolarının bulunduğu, insan yoğunluğunun daha fazla olduğu bir noktaya taşıdığı görüldü.

Malatya'da Hristiyan Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olan Zirve Yayıncılık adlı büroda 18 Nisan tarihinde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü. Terörle Mücadele Yasası kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 11 zanlıdan Hamit Ç., Abuzer Y., Cuma Ö., Salih G. ile bayan zanlı Turna I. tutuklanmış, Turna I. yapılan itiraz üzerine daha sonra serbest kalmıştı. Olay esnasında 3. kattan düşmesi nedeniyle yaralanan olayın kilit ismi Emre G. ise olaydan 31 gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız