SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaylacıya Yardım Edilmiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:29
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arapgir-Sivas sınırındaki Sarıçiçek Yaylası’na giderek yaylacıların sorunlarını dinledi. Üretimin kutsal olduğunu belirten Ağbaba, “Devlet işverenler işçi çalıştırsın diye yol yapıyor, elektrik çekiyor, teşvik veriyor. Yaylalarda da insanlar üretim yapıyor ama  devlet  yaylacılara hiçbir  yardım yapmıyor” dedi.

Sarıçiçek Yaylası’nda hayvancılık yapan , peynir, yağ gibi ürünler üreten yaylacılar Ağbaba’ya yaşadıkları sıkıntıları aktardılar. Elektik, yol ve su sıkıntısı yaşadıklarını belirten yaylacılar, Devletin yaylaları ve yaylacılıkla uğraşanları görmezden geldiğini belirttiler. CHP Arapgir İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin ise “Yaylalarda göçebe hayat yaşanıyor. Sorunlarını zaman zaman dile getiriyoruz. Yaylaların içme suyu, yol, enerji sorunu var. Sayın Milletvekilimizi durumu anlattık. O da ilgili yerlere sorunu ileterek çözümü için çaba göstereceğini belirtti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 

YAYLACILARA TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada  “Devlet işverenler işçi çalıştırsın diye yol yapıyor, elektrik çekiyor, teşvik veriyor. Yaylalarda da insanlar üretim yapıyor ama  devlet elektrik bile vermiyor. İçme suyu yok. Bunu anlamak mümkün değil.Üretmek kutsaldır. Ürettiklerinizin para etmesini sağlarsak üretim daha da artar.İmkansızlıklar içinde üretim yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaylacılığın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğim.”şeklinde konuştu.

DEVLET ÜRETİMİ TEŞVİK ETMELİ

“Yayladaki insanlar çok önemli iş yapıyorlar. Zor şartlara rağmen Malatya’ya ve kendi bütçelerine katkı sağlıyorlar.Hem de devlete yük olmuyorlar.” Diyen Ağbaba,  İstihdam açısından her çadır 5-10 kişiye ekmek veriyor. Yaylaları geziyorum. Aslında birer çeşme yapılsa, yollara 2 greyder vurulsa sorun çözülür. Devlet en azından bu kadarlık bir katkı sağlasın. Yaylalarda,hayvansal üretim yapılıyor. Çok fazla çadır gezdik. Sorunlar ortak ve çözümü çok da zor değil. Devletin yaylalardaki üretimi teşvik etmesi ve sorunların çözümü için çalışması lazım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız