SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaylada Kuraklık.. Hayvan Ölümleri Var..

0
Güncellendi - 2017-07-28 03:59:44
Yaylada Kuraklık.. Hayvan Ölümleri Var..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ile Darende ilçeleri arasında yer alan Sarıçiçek Yaylası'nda kuraklık baş gösteriyor. Yaşanan susuzluk nedeniyle koyunlarının telef olduğunu belirten hayvan yetiştiricileri ise önlem alınmaması durumunda ölümlerin artacağından endişe duyuyor.

Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi'nin küçük ve büyükbaş hayvanların otlatıldığı Sarıçiçek Yaylası'nda bulunan birçok su kuyusunun kuruması nedeniyle yetiştiriciler büyük zorluk çekiyor. Yetiştiriciler kendi bölgelerindeki kuyuların kuruması nedeniyle Darende ilçesi sınırlarında kalan kuyulara hayvanlarını götürüyor. Ancak buradaki kuyuda da 3-4 günlük su kalması yetiştiricileri kara kara düşündürüyor.

“Hayvanlarımız susuzluktan telef olmak üzere”

Yaylada çok sayıda küçükbaş hayvanı bulunan Hamdi Şimşek, bölgede 20’ye yakın su kuyusunun olduğunu ancak neredeyse tamamına yakınının kuruduğunu söyledi. Yaylada bin 500’ün üzerinde küçük ve büyükbaş hayvanın su kuyularından faydalandığını ifade eden Şimşek, “Şimdi hayvanlarımız susuzluktan telef olmak üzere” dedi.

Mecburi olarak hayvanları Darende sınırındaki kuyuya getirdiklerini kaydeden Şimşek, “Kuyularda su bitti. Bir tas su bile alacak durumda değiliz. Bu yaylada 20 evin hayvanları otlanıyorlar. Ancak kuyularda sular bittiği için hayvanlarımız ölmek üzere” şeklinde konuştu.

“Susuzluktan dolayı çok perişanız”

Sefer Akgün de bölgede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle kısa süre önce bir kuzusunun telef olduğunu söyledi. Kuyuların kuruduğunu söyleyen Akgün, “Susuzluk nedeniyle, çok perişanız. Köyden traktörlerle su getirmek istiyoruz ama bu da bizlere çok ağır maddi yük oluyor. Yolların bozuk olması nedeniyle araçlar da bölgeye gelemiyor” ifadelerine yer verdi.

Bölgede başka su kuyuları için çalışma yapmak için elektriklerinin de olmadığını söyleyen Akgün, “Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Mümkünse koltuk başında oturacaklarına gelip burada bizlerin sorunlarını görsünler” dedi.

“Teleflerin artmasından endişe duyuyoruz”

Yaylada 200 küçükbaş hayvanının bulunduğunu ve bir tanesinin telef olduğunu belirten Akgün, bundan sonrası için önlem alamadıkları takdirde hayvan teleflerinin artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Yaylada hayvanları bulunan diğer yetiştiriciler de aynı sorunlardan şikayetçi olarak, başta su olmak üzere yol ve elektrik sorunları nedeniyle hayvancılığın zor şartlar altında yapıldığını söylediler.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • yavuz (6 yıl önce)
    sarıçiçek yaylası nere akçadağ nere kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadag bagli saricicek yaylasi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    BIR MALATYli OLARAK O HABERI YAVANCILAR OKUMAZ DILEGIYLE HAYVAN SEVENLER NERDE BIR KÖPEK ICIN YAPILAN EYLEM LER KUZULAR ICIN OLMAZMI DEGMEZ MI
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bir kuzuyu susuz birakip ölümüne sebep olan kisi nasil olurda hayvan bakar kendi susuz kaldimi acaba bu nasil vicdan böyle köylü olmaz Köylü dedigin hayvanlari sever halinde anlar Kuzulari susuz öldürene icimde diyecegim diyeceklerimi bura musait degil cünkü cok sey demem gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yapsin vatandas gercegi vurgulamis sen nasil anlamissan
    0
    0
    Yanıtla