SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaylada Şenlik

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:34
Yaylada Şenlik
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’daki Dırijan Aşireti’nin düzenlediği 7. Dırijan Yama Yayla Şenliği coşkulu geçti. 
 
Dırijan Köylerini Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği 7. Dırijan Yama Yayla Şenliği Hekimhan ilçesi Dikili Köyü Çimen Yaylası’nda gerçekleştirildi. Şenliğe Vali Ulvi Saran, Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Yazıhan Kaymakamı Ünal Koç, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, bölgedeki ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.
 
Dırijan Köylerini Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Niyazi Akıncı, amaçlarının Yamadağı’ndaki aşirete ait yaylaları turizme kazandırmak istediklerini söyleyerek, alt yapı hizmetlerinin yapılmasını istedi. Akıncı, eğitimi öncelikli çalışma alanı olarak hedeflediklerini söyleyerek, 120 öğrenciye burs sağladıklarını belirtti.
 
Vali Ulvi Saran, Dırijan destek vereceğini belirterek, “Ben de Karadeniz yaylalarında büyüdüm. Çocukluğum yaylalarda geçti. Yaylacılığın ne kadar zor ve zevkli olduğunu bilirim. Yaylalarınızı ıssız koymayın. Sizin ülke ekonomisine ne kadar katkı sağladığınızı en iyi ben anlarım. O yüzden ben yaylaların yolları, suları ve sorunlarıyla en yakından ilgili olacağımı bir kez daha Taahhüt ediyorum. Dırijanlar tarihten bu yana yiğitlikten, kardeşlikten, üretimden yana olmuşlardır. Sizi yürekten kutluyorum” dedi.
 
Şenlikte Dırijan aşireti mensuplarının oynağı Tura adlı yöresel oyun izleyenlerin ilgisini çekti. Davul-zurna eşliğinde Tura oynayan aşiret mensuplarının birbirlerine vurmaları dikkat çekti.
 
Şenlikte sahne alan sanatçılar, katılımcılara yayla havasında unutulmaz bir gün geçirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız