SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaylalara Veterinerlik Hizmeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:19
Yaylalara Veterinerlik Hizmeti
A- A+ PAYLAŞ
Yayla mevsimin başlamasından bu yana Malatya’daki yaylalarda hayvan yetiştiricilerine yönelik hizmetlerini yoğunlaştıran Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, tarımsal yayım ve danışmanlık programı kapsamında veterinerlik danışmanlık hizmeti konusundaki 2012 yılı ilk çalışmasını Akçadağ Şed ve Karadağ yaylalarında gerçekleştirdi. 
 
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın başkanlığında veterinerlerden oluşan bir heyet Akçadağ Şed ve Karadağ yaylalarına giderek bu yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile buluştu. 
 
Birlik veterinerlerinin yayladaki hayvan yetiştiricilerine hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, bakımı, aşılanması ve verimin yükseltilmesi konularında bilgi vermesinden sonra, yetiştiriciler ile birlik arasında ücretsiz Veterinerlik Hizmet Sözleşmesi imzalandı. 
 
Sözleşmeye göre, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine periyodik aralıklarla veterinerlik hizmeti hem yaylasında hem köyünde sunulacak ve 24 saat telefonla bilgilendirme, yönlendirme hizmeti verilecek.
 
Başkan Akın: Meralar ve Yaylaların Talanına Son Verilsin 
 
Akçadağ Şed ve Karadağ Yaylaları’nda küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile buluşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya’da küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile sık aralıklarla bir araya geldiklerini belirterek ‘Kış aylarında Malatya’da hayvancılığa dair eğitim ve bilinçlendirme projeleri uyguluyoruz. Bahar ve yaz aylarında ise bizzat yetiştiricinin ayağına gidiyoruz. Bugün küçükbaş hayvancılığın sağlıklı biçimde yürütülmesi konusunda başlattığımız ücretsiz veterinerlik hizmeti için Akçadağ yaylalarındayız. Bu hizmet sayesinde hayvan yetiştiricilerimiz hayvan sağlığı alanında birlikten ücretsiz ve kesintisiz biçimde hizmet alma imkanına kavuşmuştur’ dedi. 
 
Malatya’da son yıllarda mera ve yaylaların köylünün elinden alınarak 25 ve 49 yıllığına bazı büyük şirketlere kiraya verildiğini söyleyen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ‘Köylümüzün merası ve yaylaları maalesef amacı dışında kullanılmaktadır. Bizler küçükbaş hayvancılığın artması için öncelikli olarak bu meraların gerçek sahibi olan yetiştiriciler kiralanmasını istiyoruz’ dedi.
 
Yeni kurulan mermer ocaklarından dolayı birçok yetiştiricinin meralıktan ve otlaklıktan çıkarılarak mağdur edildiğini söyleyen başkan Akın ‘Bu konuda her önüne gelen bir ocak kurmamalı ve denetimler sıklaştırılmalı. Altyapı yol güzergahı ve sulak anlamında köylü ciddi anlamda mağdur edilmektedir. Valilik başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra Mera Komisyonu ve yerel yöneticilerin köylümüzün mağduriyetini önleme konusunda üzerilerine düşen görevi biran önce yapmaları gerekmektedir’ diye konuştu 
 
Meraların ve yaylaların talan edildiğini ifade eden İhsan Akın, bu konudaki uygulamadan vazgeçilerek köylü lehine yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. 
 
Birlik ile hayvan yetiştiricilerinin yayladaki buluşmasında, hayvan yetiştiricileri Hasan Şahin ve Mehmet Şahin de meraların ve yaylaların büyük şirketlere kiraya verilmesini eleştirerek, yayla çevresindeki mermer ocaklarının da yaylalardaki su kaynaklarını kuruttuğunu söylediler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız