SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaylalara Yol

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce yol yapım çalışmaları sürdürülerek yaylaların bulunduğu 2 bin 400 rakım yüksekliğe yol yapıldı. Binlerce vatandaşın istifade ettiği ve büyük ekonomik değer taşıyan küçükbaş hayvancılığın gerçekleştirildiği yaylaların toplamda 136 kilometre yolu iyileştirilerek hizmete sunuldu.

Arguvan, Arapgir, Doğanyol ve Hekimhan ilçelerinde yapılan çalışmalar sonucu yaylalara ulaşım kolaylaştı. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce Arguvan’da Dikenli-Şükürlü, Kurutaş-Bozanoğlu, Çakmak yaylalarının; Arapgir’de Sarıçiçek, Göldağı, Çanakçı yaylalarının; Doğanyol’da Boyraz, Behramlı, Mezra köyleri yaylalarının; Hekimhan’da Yukarı Keş, Aşağı Keş, Çimenlik yaylalarının yol yapım bakım onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

İdarece toplamda dozerli ve greyderli olarak 136 kilometre yayla yolu yapıldı. Hekimhan’da bulunan Çimenlik yaylası Yama Dağı’nın zirvesinde bulunuyor. 2 bin 400 rakım yüksekliğe sahip dağda yapılan yol çalışması, her yıl buraya yaylacılık için gelen vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Daha önce güçlükle buraya ulaştıklarını anlatan vatandaşlar, yolun yapılmasıyla ulaşımın kolaylaştığını ve kendi arabalarıyla rahatlıkla yaylalarına ulaşabildiklerini belirttiler.

Sadece Yama Dağı yaylalarında her yıl ortalama 200 obanın konakladığı öğrenildi. Her obanın 5-6 çadırdan oluştuğu ve her bir çadırda kalan ailenin yaklaşık 4-5 kişiden meydana geldiği kaydedildi. Yaz aylarında yaylaya gelerek küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşlar, elde ettikleri sütleri satarak ve hayvancılığı geliştirerek ekonomiye kazandırıyorlar.

Vatandaşlar yapılan yol çalışmalarından dolayı başta Malatya Valisi olmak üzere Malatya İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız