SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılara Yaylada Eğitim

0
Güncellendi - 2018-07-20 03:48:49
Hayvancılara Yaylada Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Doğanşehir ilçesindeki yaylalarda hayvancılık yapan üreticileri hayvan sağlığı ve çeşitli konularda bilgilendirdi.

Birlik başkanı Akın, beraberinde birlik veterinerleriyle Doğanşehir ilçesinde Borük ve Söğütlü yaylalarındaki küçükbaş hayvan üreticilerini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi, hayvan sağlığı konusunda bilgilendirme yaptı.

Rutin olarak yaylalarda üreticileri ziyaret eden Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraşanların mevcut yolların yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirterek, üreticilerin sıkıntılarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Yaylalarda elektrik olmadığını bunun da üreticiler için sıkıntı oluşturduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Yetiştiricilerin güneş paneli ve beton sulak desteği talepleri var. Sosyal ihtiyaç olarak ise üreticilerin tuvalet ve banyo talepleri var. Yerel yöneticiler yaylalara giderek, empati yapmalı. Gittiğimiz yaylalarda farklı farklı taleplerle karşılaşıyoruz. Yaylalardaki üreticiler, doğal ve organik üretim yapıyor. Bu insanlara destek verilmeli. Tarım ve Orman Bakanlığı önemli destekler veriyor, bunların yetiştiriciye yansıması için belediyelere, kaymakamlıklara ve valiliklere önemli görevler düşüyor."

Yayladaki istihdamın devamlılığının önemli olduğuna işaret eden Akın, "Yerel yöneticiler yaylalara gelirlerse bu çekilen sıkıntıları bire bir gördüklerinde bizi anlarlar. Buradaki insanlar kent merkezine göç eder, hayvanlarını satarsa bir daha geri gelmezler. Bu nedenle kırsaldaki insanların desteklenmesi gerekiyor. Bizim asıl görevimiz, üreticilerin sıkıntılarına çözüm bulmak." ifadelerini kullandı.

Yetiştirici Cuma Alabacak ise, Borük Yaylası'nda yıllardır hayvancılık yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yolumuzun stabilize yapılması için yetkililere rica ediyoruz. Her araçla yaylaya gelemiyoruz. Elektrik sorunumuz var. Bu sorun güneş paneli veya başka bir şekilde çözülmesi gerekiyor."

Daha sonra birlik teknik personelleri Elif Sarı ve Emre Elçi, üreticilere, hayvan sağlığının korunması ve çeşitli konularda bilgilendirme çalışması yaptı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız