SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaylaya Çözüm Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arguvan, Arapgir ve Yazıhanlı yetiştiricilerin kullandığı Sarıçiçek Yaylası’nı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi, yeni proje ve destekleri anlattı. 

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Sarıçiçek Yaylası’nda kalan yetiştiricileri ziyaret etti, yetiştiricilerin sorunlarını dinledi. Birlik Başkanı İhsan Akın, “Sarıçiçek Yaylası ‘lot’ alanı dediğimiz bir yayladır ve bu yayla bir çok yetiştiricimiz tarafından kullanılıyor” dedi.

Sarıçiçek Yaylası’nda sulaklarla ve sulama sistemleriyle alakalı sorunların olduğunu ifade eden Akın, “Su ihtiyacını karşılamak için bidonlar yapmışlar. Yetiştiricilerimizin bazı eksiklikleri var. Sarıçiçek Yaylası, birçok yaylacının kullandığı ve önemli güzergah yollarının olduğu bir yayladır. Bu nedenle yaylada var olan sorunların çözümü noktada kurum ve kuruluşların desteklerini bekliyoruz. Bu küçükbaş hayvancılığın geleceği için çok önemli. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

En önemli sorunların başında su ve sulaklar geldiğini kaydeden Başkan İhsan Akın, bunun yanı sıra yol, elektrik, tuvalet ve gölgelik sıkıntılarının da olduğunu belirtti. Bu sıkıntıların çözümü noktasında bazı projeler geliştirdiklerini söyleyen Akın, “Acil olan sulak probleminin çözümlenmesi için kurum ve kuruluşlardan, siyasilerden destek bekliyoruz. Yetiştiricilerimiz problemlerini sadece sözlü olarak değil yazılı bir şekilde bütün il müdürlüklerine, ilçe müdürlüklerine, farklı kurum ve kuruluşlara iletmeliler” ifadelerine yer verdi.

Yaylada kalan yetiştiriciler de sıkıntılarını anlattılar. Yetiştiricilerden Yusuf Güner, özellikle su ve sulak konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Yol, elektrik, tuvalet, tuzlak ve gölgelik noktasında sorunlar yaşadıklarını ifade eden başka bir yetiştirici Veysel Boztepe ise yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız