SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaz-Boz Tahtasına Döndü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:09
A- A+ PAYLAŞ
 
Eğitim sistemini yaz-boz tahtasına benzeten CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, çıkarılması düşünülen yasanın, kız çocuklarını okul çatısı dışına itilmesine neden olacağını iddia etti.
 
 Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, yaptığı açıklamada, "Yaz boz tahtasına dönen eğitim sisteminde zorunlu eğitimi güya 12 yıla çıkaran gerçekte ise 4 yıla indirecek olan 4+4+4 sistemi yasalaştırılmak isteniyor. Yasa ile getirilmesi düşünülen yenilikler; ilk 4 yıl ilköğretim 1. kademe olacak 2. kademede ise Bakanlar Kurulu'nun yönetmelikle belirleyeceği alanlarda tercihler sunulacak, böylece 8 yıllık zorunlu eğitimle, kapanan İmam Hatiplerin orta kısımlarına yeniden işlerlik kazandırılacağı anlaşılıyor. En önemlisi Bakanlar Kurulu'na 2. dört yılda örgün eğitimden açık öğretime geçiş kararını alma yetkisi veriliyor. Öneride öğrenciler 4. sınıftan sonra, zorunlu eğitim kapsamında belirlenecek açık öğretim programlarında okula gitmeden okuyabilecek. Bu yasa daha çok kız çocuklarının okul çatısı dışına itilmesine yol açacak, kız çocuklarını eve hapsedecektir. Cumhuriyetin aydın kadınları olarak geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız