SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaz Reçeteniz Hazır...!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:01:38
Yaz Reçeteniz Hazır...!
A- A+ PAYLAŞ
 
Hedef ideal kilo ve bölgesel fazlalıklardan arınmış pürüzsüz bir cilt...
 
Yazın gelmesi ve sosyal aktivitelerin artmasıyla birlikte selülitsiz ve formda vücut hatları, varissiz bacaklar, dolgun saçlar ve pürüzsüz bir ten yeniden önem kazandı.
 
Selülit kadınların yüzde 80’inde görülüyor. Bu soruna özellikle genetik, östrojen hormonu, yanlış beslenme, hareketsizlik, aşırı derecede çay-kahve tüketimi zemin hazırlarken; bazen şaşırtıcı şekilde erkeklerde de (özellikle karında ve yan bölgelerinde) selülite rastlanabiliyor.
 
BÖLGESEL İNCELME YÖNTEMLERİ
 
Cilt Hastalıkları Uzmanı, Yard. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı uygulanan tedavilerle doğru beslenmeyi ve egzersizi bir yaşam tarzı haline getirmenin başarılı sonuçlar verebildiğini söylüyor. Mezoterapi ve lipoliz, yüzde 100’ük çözüm sunamasalar da hem selülit tedavisinde hem de bölgesel incelmede etkili olabiliyor.
 
Mezoterapi en çok selülit, saç dökülmesi ve yüze vitamin enjeksiyonu gibi alanlarda kullanılıyor. İnce uçlu bir iğneyle istenilen bölgelere yağ bloklarını yıkıcı ve kan dolaşımını artırıcı ilaç enjekte ediliyor.
 
Düzenli devam edildiğinde selülitler azalıyor ve uygulanan bölgelerde incelme görülüyor. Tedavi bittikten sonraki dönemde gerçekleştirilen yıllık birkaç seanslık uygulamayla olası selülit problemine karşı koruyuculuk sağlanıyor. Bölgesel yağlanma konusunda olumlu sonuç veren uygulamalar içinde en çok lipoliz tercih ediliyor.
 
Soya fasulyesindeki madde kullanılarak istenilen bölgelerde daha hızlı incelme, incelen yerlerde toparlanma ve selülitlerde azalma sağlanıyor. Kilo sorunu olan hastalarda, uygun bir beslenme programı eşliğinde 2-4 haftada 1 gerçekleştirilen yöntemle, 3-6 seansta bu problemlerden kurtulmak mümkün hale geliyor. Yrd. Doç. Dr. Eczacıbaşı, zayıflama ve selülit konusundaki son teknolojileri şöyle sıralıyor:
 
EN YENİ TEKNOLOJİLER
 
Bölgesel zayıflama için soğuk radyofrekans uygulanıyor. Bu uygulamayla cilt altında gerekli ısı sağlanırken, cilt yüzeyinin soğutulması sayesinde ortalama 10 seanslık programlarla başarılı sonuç almak mümkün oluyor. Vakum kriyo ve lipokriyo gibi cihazlar özellikle karın bölgesindeki bölgesel yağlanmalarda soğuğun etkisiylede pohaldeki yağı dolaşıma katarak vücuttan atılabilir hale getiriyor. Kavitasyon yöntemindeyse ultrasonik dalgalar yağ bloklarını parçalıyor ve yağ vücuttan atılıyor.
 
VARİS VE KILCAL DAMAR TEDAVİLERİ
 
Kılcal damarların yok edilmesine yönelik lazer çeşitleri arasında, bakır lazer ve IPL grubu bulunuyor. Bakır lazerle gerçekleşen tek seanslık uygulamayla bacak, yüz ve ciltteki kılcal damarların azaltılıp yok edilmesi mümkün hale geliyor.
 
Lazer atışı yapılan kılcal damar ve 2.5-3 mlimetre genişliğe kadar olan varisler, lazer etkisiyle damar çeperlerinin içe çökmesiyle kapatılıyor. IPL grubu teknolojik lazerci hazları kılcal damarların azaltılıp yok edilmesi amacıyla da kullanılıyor.
 
Bu yöntem ortalama 3 seans gerektiriyor ve her seansla birlikte kılcal damarlarda belli oranda azalma olduğu görülüyor. 3 milimetreden daha geniş olan durumlardaysa sklero terapi veya duruma bağlı ameliyat yöntemleri tercih edilebiliyor.
 
GÜNEŞTEN HASAR GÖREN SAÇLARINIZI KORUYUN
 
Yazın güneşin yoğun olması, beslenmeye özen gösterilmemesi, havuz ve deniz suyunun etkisi; saçların yıpranmasına ve saç dökülmelerinin artmasına yol açıyor. Özellikle uzun süreli güneşlenmelerde saçların şapkayla korunması, nemlendiricili bakım ürünlerinin uygulanması ve saç dökülmesine yönelik tedavi yöntemlerinin tercih edilmesi sonbaharda sık karşılaşılan yoğun saç kayıplarının önüne geçiyor.
 
Saç dökülme vakalarında nedenler araştırıldıktan sonra kıl köklerini besleyen ve ağızdan alınan ilaçlar, saçlı deri bölgesine uygulanan vitamin enjeksiyonları ve uygun saç bakım ürünleriyle saçlardaki dökülmeyi engellemek mümkün olabiliyor.
 
Yaz döneminin özellikle saç ekimi düşünen erkekler ve kadınlar için uygun bir mevsim olduğu ve bu tür işlemlerin bu aylarda artış gösterdiği belirtiliyor.
 
TATİL PROGRAMINIZI DOKTORUNUZLA KONUŞUN
 
Yaz mevsiminde cildi güneşten çok iyi korumak gerekiyor. Güneş koruyucularını ihmal etmemek, günde birkaç kez tekrarlamak, bol sıvı almak, su, limonata, ayran ve günde 1-2 adet sodayla vücudun sıvı kaybını yerine koymak öneriler arasında ilk sıraları alıyor.
 
Güneş altında uzun süre güneşlenmekten kaçınmak, özellikle sıcaklarda ağır ve yağlı yemek yememek, güneşin dozunu kaçırıp aşırı sıcak ortamlara girmemek çok önemli görülüyor. Yaz tatili programını, uygulamaları yapacak doktorla açıkça konuşmak ve ihtiyaç duyulanları ayarlayarak mevsime uygun olmayan estetik uygulamalardan uzak durmak gerekiyor.
 
Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Lazer ve peeling gibi yöntemlere tatile çıkmadan 1-1.5 ay önce ara vermek, zayıflama ve selülit tedavilerini son ana bırakmamak, yazdan önceki dönemde cilt ve saç bakım kürlerini evde veya profesyonel bir merkezde uygulatmak da yapılabilecekler arasında ilk sıralardadır” diyor.
 
YAZ TATİLİNE ÇIKMADAN ÖNCE SIK YAPILAN ESTETİK UYGULAMALAR
 
Botoks
 
Dolgu
 
Vitamin enjeksiyonları
 
Cilt temizliği
 
Cilde uygun bakımlar
 
Zayıflama ve selülit tedavileri
 
YAZIN BUNLARI YAPTIRMAYIN
 
Tıbbi peeling
 
Ciltte güneş yanığı olması durumunda lazer
 
Leke tedavileri
 
Not: Uzmanlar cilt gençleştirme, leke ve kılcal damar tedavileri için sonbaharı beklemek gerektiğini söylüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız