SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazar Doğan'dan "Asım'ın Nesli" Konferansı

0
Güncellendi - 2016-01-20 18:33:56
Yazar Doğan'dan
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, "Asım'ın Nesli" konulu Konferansta Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un düşünce dünyası ve fikirlerini Malatyalı sanatseverlerle paylaştı.

Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen, bu yıl ikincisi düzenlenen "Yeşilyurt Kitap Yurdu" Proje kapsamında Malatya'ya gelen Yazar Mehmet Doğan "Yazar-Öğrenci Buluşması" programı çerçevesinde okullarda düzenlenen söyleşilere katılarak öğrencilerle sohbet etti, kitaplarını imzaladı.

Yazar Doğan, öğrenci söyleşilerinin ardından akşam Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen "Asımın Nesli" konulu konferansta sanatseverlerle bir araya geldi.

Konferansa Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Defterdar Murat Yiğiter, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"BİLGİYLE HAREKET EDEN TOPLUM OLURSAK.."

Yazar Mehmet Doğan'ı Malatya'da misafir ettikleri için mutlu olduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Biz yaptığımız işlerin gelenekselleşmesi ve kök salmasına büyük önem vermekteyiz. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte düzenlediğimiz "Kitap Yurdu" Projemiz her geçen dönem daha sağlam bir temele oturmaktadır. Yeşilyurt Belediyesinin güçlü ve zayıf taraflarını incelediğimiz zaman güçlü yanlarından bir tanesi hiç şüphesiz, kamu kuruluş ve paydaşlarıyla uyumlu ve koordineli çalışmasıdır. Kurumlarla birlikte iş yapabilme kabiliyetine sahibiz. İlçe Kaymakamlığımızla aynı yöne bakarak hizmetlerimizi ortaklaşa üretiyoruz. Bu çalışmalar içerisinde "Yeşilyurt Kitap Yurdu" projesi bambaşka bir yere sahiptir. Eğitim ve bilgi her şeyin başıdır ve bizim kaybetmemizin temelinde bilgiyi kaybetmemiz vardır. Tarihteki o gücümüzün yeniden yerine gelmesi için bilginin tekrardan bizim gücümüz haline dönüşmesi gerekiyor. Bilgiyle hareket eden, bilgiyi dünyaya ihraç eden bir toplum olduğumuz zaman tarihteki o aydınlık ve parlak günlerimize tekrardan döneceğiz" dedi.

"KİTAP YURDU PROJESİYLE GELECEĞİN YAZARLARINA YÖN VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu," Yazar Mehmet Doğan üç okulumuzda öğrencilerimizle bir araya gelip sohbet edip kitaplarını imzaladılar.3 yıldır devam ettirdiğimiz Yeşilyurt Kitap Yurdu projemiz için Belediye Başkanımız çok güzel bir öneriyle "Projeyi marka haline getirip içeriğini daha da zenginleştirelim" düşüncesinden sonra proje farklı bir yapıya büründü. Geçen sene 13 yazarımız yaklaşık 50 okulda etkinliklere katıldılar, bu senede 23 yazarımız 75 okulda okullarımızda söyleşilere katılacaklar. Türkiye çapındaki bu yazarlarımızdan 10'u Halka Açık Konferanslar düzenleyecekler. Kültür, sanat ve eğitim çalışmalarında bizlerle birlikte hareket eden Yeşilyurt Belediyesi bize her zaman destek çıkıp katkı sağlıyor. Bizim 63 bin 180 öğrencimiz var, bazı illerin ilçelerin nüfusuna eşit bir düzeydeyiz. Bu açıdan bakılacak olursa eğitime ne kadar destek verilirse o kadar iyi olur.  Eğitime boşa harcanacak zamanımız ve dakikamız yoktur. İlk emri "Oku" olan İslam dininin mensupları olarak kitabı ve okumayı sevdirmek için çocuklarımıza ne kadar faydalı olabiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kendi alanlarında deneyimli ve değerli fikir adamlarını çocuklarımızla buluşturup hem onları okumaya teşvik etmek hem de geleceğin yazarlarına yön vermek istiyoruz. Bu tip kültürel etkinliklerden bizlerden yararlanıyoruz" dedi.

İstiklal Marşımızın Büyük Şairi, düşünce ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy üzerine uzun yıllardır sürdürdüğü araştırmaları paylaştı. Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Yazar Mehmet Doğan, 1,5 saate yakın süren "Asım'ın Nesli" konulu konferansında, Mehmet Akif Ersoy'un düşünce dünyası, fikirleri ve bilinmeyen yönlerine ilişkin olarak hazırladığı bilgileri Malatyalılarla paylaştı. Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı duygu yüklü şiirlerinde okuyan Yazar Mehmet Doğan, Milli Şairin edebiyat dünyasına kattığı değerlerden bahsetti.

Konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Yazar Mehmet Doğan'a YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan elif vav tablosu ile kayısı paketi hediye edildi. Yazar Doğan'da Kaymakam Babahanoğlu ile Belediye Başkanı Polat'a kitap hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız