SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YAZDER'den Bursa ve İstanbul Gezisi

0
Güncellendi - 2016-04-17 21:05:59
YAZDER'den Bursa ve İstanbul Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (YAZDER) yürüttüğü “Üretimde Ben de Varım Projesi” çerçevesinde kursiyerlerini İstanbul ve Bursa illerine geziye götürdü.

Yazıhan Belediyesi ve Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte YAZDER tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından finanse edilen “Üretimde Ben de Varım Projesi” kapsamında açılan kurslara ve eğitimlere katılan bayanların dahil olduğu 5 gün süren  gezide İstanbul ve Bursa’nın tarihi ve turistik yerleri gezildi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan tarafından Yazıhan Belediyesi önünden  uğurlanan gezi kafilesi İstanbul’da, İstanbul’un fethini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesini, Türk Dünyası Kültür Mahallesini, içerisinde Türkiye’nin ve yurtdışında bulunan tarihi ve turistik yerlerin minyatürlerinin sergilendiği  Miniatürk’ü,  Pier Loti Tepesini, Peygamberimizin Sahabelerinden Eyüp Sultan’ın türbesinin bulunduğu Eyüp Sultan Camii ve Külliyesini gezdiler. Aynı gün tekneyle Boğaz turu yapan grup, boğazın eşsiz manzarasına şahitlik ettiler.  Topkapı Sarayının büyüleyici güzelliğini keşfettikten sonra Ayasofya Camii’ni gezen grup, Alman Çeşmesi, Dikilitaş gibi yerleri ziyaret ettikten  sonra Sultanahmet Camii’nde ibadetlerini gerçekleştirerek Bursa’ya doğru hareket etti. Bursa’da Ulu Camii, Koza Han, Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi gibi tarihi ve dini yapıları ziyaret ettikten sonra, bol bol alışveriş yaptılar. Katılımcılar daha sonra Türkiye’nin en eski anıt ağaçlarından biri olan 600 yıllık  Tarihi İnkaya Çınarı’nı ziyaret ederek Uludağ’ın zirvesine çıktılar. Uludağ’da teleferikle Bursa manzarasının tadını çıkaran grup daha sonra dönüş için Malatya’ya doğru harekete geçtiler. Dönüş yolunda Avanos’ta peribacalarını ve halı kilim tezgahlarını ziyaret eden halı kilim kursiyerleri, burada halı/kilim dokuma atölyesi, ipekböceği atölyesi, ip boyama atölyesi, halı/kilim tarihi müzesi ve  çeşitli sergi salonlarını gezerek mesleki bilgi ve birikimlerini artırma fırsatı buldular.

Kilim kursu Usta Öğreticisi Raziye Köse, YAZDER tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı geziyi hiçbir zaman unutamayacaklarını, gezi kapsamında birçok il gezdiklerini, hem halı/kilim dokuma anlamında, hem de genel anlamda birçok tecrübe edindiklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine ve projede emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini belirten Köse, bu tür projelerin  özellikle dezavantajlı kadınlar için çok elzem olduğunu, her zaman böyle faaliyetlere ihtiyaç duyulduğunu ve devamını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Bülten

c5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız