SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıcıoğlu Davasında 3 Tahliye

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:28
Yazıcıoğlu Davasında 3 Tahliye
A- A+ PAYLAŞ
Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 3 kişi tahliye edildi. 
     
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanları Şıh Mehmet S, Kerem M. ve Feridun S, Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Malatya Adliyesi'ne getirildi. 
     
Savcı Gürkan'a ifade veren 3 kişi, tahliyeleri istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 3 kişinin tahliyesine karar verdi. 
     
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin daha hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tahliye edilenlerin sayısı 5'e yükselmiş oldu. 
     
Soruşturma kapsamında 3 muvazzaf asker Malatya Merkez Komutanlığı'ndaki Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. 
 
ÇİLLİOĞLU DAVASI..
Bu arada Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlendiği iddiasına ilişkin tutuklanan 1'i emekli, 7'si muvazzaf asker 8 kişinin tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi. 
     
Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'ne dilekçeyle müracaat eden avukatlar, müvekkillerinin tutukluluk hallerine itiraz etti. 
     
İtiraz dilekçeleri, Diyarbakır'daki özel yetkili nöbetçi mahkemeye gönderildi. Dilekçeleri inceleyen Diyarbakır Özel Yetkili Nöbetçi Mahkemesi, itirazları reddetti. 
     
Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan'ın talimatıyla, Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin aralarında Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın da bulunduğu 1'i emekli, 7'si muvazzaf asker 8 kişi, ''terör örgütüne üye olmak'', ''sahte belge tanzim etmek'' ve ''haberleşme gizliliğinin ihlali'' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız