SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıcıoğlu İçin Mevlid

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:16:04
Yazıcıoğlu İçin Mevlid
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için Malatya’da mevlit okutuldu.

Büyük Birlik Partisi’nin organize ettiği mevlit programına; BBP Malatya İl Başkanı İbrahim İşleyen, BBP Malatya Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Şefik Candemir, BBP’li yöneticiler, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, SP Yeşilyurt ilçe adayı Yaşar kösal, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden dönerken bindikleri helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş yaşamlarını yitirmişlerdi.

ÖZ'ÜN MESAJI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Mili ve manevi değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi her türlü siyasi tartışmanın üstünde tutarak ülkemiz ve milletimiz için önemli hizmetlerde bulunan değerli siyaset ve dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ebediyete intikalinin ardından beş yıl geçti. Yazıcıoğlu, kişiliği, karakteri, siyaset üslubu ve her şart ve koşulda ilkeli duruşuyla milletimizin gönlüde ve dualarında varlığını devam ettirmektedir.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, ilkeli siyasi kişiliğiyle birlikte milletini ve vatanını seven, kendisini davasına adamış bir gönül insanı olarak herkesin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Gençlik yıllarından itibaren ömrünü milletimizin birliğine, varlığına ve geleceğine vakfetmiş, yaşamı boyunca türlü zorluklarla karşılaşmasına rağmen milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermemiştir.

Elim bir kaza ile ahirete intikal eden Anadolu’nun yiğit delikanlısı her şart ve koşulda ilkeli ve dürüst olmayı, inandığı değerler için azimle taviz vermeden mücadele etmeyi, büyük Türkiye ve büyük birlik düşüncesini bizlere miras bırakmıştır.

“Bir hayalim var;

Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı, bir Türkiye hayal ediyorum.

Bir hayalim var;

Başını örtenle açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum.

Bir hayalim var;

Kürt, Türkmen, Alevi, Sunni ayrımı olmadan. Zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış bir Türkiye istiyorum.

Kısacası balkanlardan Çin Seddine kadar kaynaşmış güçlü bir Türk dünyası hayal ediyorum”.

Yukarıdaki dizeler Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi düşüncesini, hayat mücadelesini en güzel biçimde ifade etmektedir. Hayatını ve mücadelesini bu mefkûreye adayan ve genç yaşta aramızdan ayrılan merhumun bu düşünceleri onu seven herkese ve Türk gençliğine bir vasiyet niteliğindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve dualarla anıyorum."dedi.

FINDIKLI'NIN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı yayımladığı mesajında, “Bugün, Türk siyasetinin çok değerli şahsiyetlerinden biri olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu 2009 yılında aramızdan ayrılışının yıl dönümü. Merhum Yazıcıoğlu bizim ağabeyimizdi. Büyük bir vicdan, dava ve gönül insaniydi.

Siyasette adaleti, hakkaniyeti esas alan ilkeli duruşu, Milletine ve İslam ümmetine sevdası ile hepimize örnek olmuştur. Bugün bir kere daha Yüce Allah'tan Merhuma rahmet diliyorum. Her zaman olduğu gibi bugün de dualarımızla anıyoruz” dedi.

MHP MALATYA İL BAŞKANLIĞI

MHP İl Başkanı Arif Yıldız ise, “Muhsin başkanımıza ve yanındaki kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onun şehit edilişinin arkasında kimler olduğunun da açık bir şekilde çıkartılması gerektiğini düşünüyorum. Muhsin başkan ve diğer kardeşlerimizin şehit edilişinin arkasında kimler olduğu ortaya çıktıktan sonra MHP'liler, ülkücüler ve Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği'nin üyeleri ancak ondan sonra rahat edeceklerdir” ifadelerini kaydetti.

GÜNATA'NIN AÇIKLAMASI..

 Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata da, “Rahmetli Muhsin Başkanımızın ölümü etrafında yürütülen hep birlikte izlediğimiz incitici ve yaralayıcı tartışmaların bir an önce sonuçlanmasını dileriz” dedi.

Türk Ocakları'nın kuruluş yıldönümü ve BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında yaşamını yitirmesinin 5’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en eski ve köklü sivil toplum örgütü olan Türk Ocakları'nın kuruluş yıldönümü. Kültür ve fikir hayatımıza bir asırdan fazla süreyle hizmet veren Ocağımız bölünme-parçalanma sevdalarının tepe yaptığı bu günlerde milli birlik ve bütünlüğümüz için sloganlardan uzak, bilimsel anlamda çözüm ve çareler ortaya koymakta, yüreği vatan aşkı ile yanan vatandaşlarımıza güven vermektedir” ifadelerini kullandı.

“Ne acı bir tesadüftür ki; yine yüreği vatan aşkıyla yanan, tertemiz siyasetçi ve ülkücü kardeşimiz Muhsin Yazıcıoğlu yine bugün Hakka yürüdü” diyen Günata, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Buruk bir sevinçle kutladığımız Türk Ocaklarımızın kuruluş yıldönümünün hayırlara vesile olmasını temenni eder, Rahmetli Muhsin Başkanımızın ölümü etrafında yürütülen hep birlikte izlediğimiz incitici ve yaralayıcı tartışmaların bir an önce sonuçlanmasını dileriz.”

BÜYÜK DOĞU FİKİR OCAKLARI

Büyük Doğu Fikir Ocakları başkanı Mehmet Kaya ise yayımladığı mesajında şunları belirtti:

“Cesaret, fedakârlık ve samimiyeti ile Müslüman Anadolu’nun gönlünde taht kuran Muhsin Yazıcıoğlu, “Ülkücü Şahsiyet” tipinin mümtaz örneği olarak Türk-İslam Ülküsünün şerefli tarihine adını yazdırıp yeni nesile örnek olacak bir yol açmıştır. Yeni nesile düşen vazife ise onun açtığı bu yolu hakkı ile temsil liyakatine ermektir. Bizler biliyoruz ve şahidiz ki Muhsin Yazıcıoğlu ömrünü adadığı davaya “Bizim gayemiz ne meclise girmek ne de iktidar olmaktır. Bizim gayemiz ahirette Hz. Peygamberin safında yer almaktır” sözü ile girişmiş ve siyasi mücadelesi boyunca da inandığı değerlerden siyasi beklentiler ve menfaatler uğruna taviz vermeden davasını temsil etmiştir.”

SELÇUKLU MEDENİYETİ OCAKLARI

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen ise yaptığı açıklamada, “Sizlerin huzurunda net ifade ediyorum, merhum Muhsin Yazıcıoğlu şehit edilmiştir, bir suikast sonucu hayatını kaybetmiştir. Boşuna uğraşmasınlar, provokasyonlara asla gelmeyeceğiz. Muhsin başkan sevdalıları, alperenler, ülkücüler, Türk milliyetçileri elbette sağduyulu olacaktır ama haklarımızı da arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız