SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıcıoğlu Kazasında Şok İddia!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:24
Yazıcıoğlu Kazasında Şok İddia!
A- A+ PAYLAŞ
 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ortaya çıkan görüntü çok konuşulacak...
 
2009 yılında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından 160 dakika sonra 2 askeri helikopterin enkaz bölgesine indiği iddia edildi. 
 
İki askeri helikopter oradaydı
 
İddianın kaynağı olarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birimlerce hazırlandığı öne sürülen “hava” fotoğrafları gösterildi BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği helikopter kazasından yaklaşık 2.5 saat sonra enkaz bölgesine 2 askeri helikopterin indiği iddia ediliyor. Helikopterdeki cihazların sökülme görüntüsünün hemen ardından, aile ile irtibata geçen meçhul şahsın ilettiği; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın MY Modülü (Muharebe Yönetimi Modülü) sistemine girilebilen gizli ibareli bilgisayarından cep telefonuyla çekildiği belirtilen “hava heraketlerini gösteren” fotoğrafta göre, 25 Mart 2009 tarihinde saat 15.03’te düşen helikopterin enkazının olduğu bölgenin 300 metre uzağına 17.42 ve 17.47 saatlerinde “J” kodlu 2 askeri helikopterin indiği öne sürülüyor. 
 
‘HELİKOPTER YALPALADI’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştırılan belgeler ile ilgili birkaç gizli tanığın ifadesine göre, ilk helikopter 17.49’da bölgeden ayrılırken, diğer helikopterin ne zaman ayrıldığı bilinmiyor. MY Modülü’nden elde edilen bilgilere göre helikopterin düşmeden önce 3-4 dakika boyunca yalpaladığı, bu durumun da pilotun kanında bulunan yüksek miktardaki karbonmonoksit gazından havadayken etkilenmiş olma iddiasını güçlendirdiği belirtiliyor. 
 
GÜNEŞ HAYATTAYDI
TİB kayıtlarına göre, kazada hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’in 19.04’e kadar tam 16 kez aranarak 12 dakikalık telefon görüşmesi yaptığı kesinleşmişti. Güneş, kaza mahallinden 600 metre uzakta ve telefonun çekmediği bölgede bulunduğu için Güneş’in bu telefon konuşmalarını helikopter enkazının olduğu bölgede yaptığı anlaşılıyor. Bu bilgiler İsmail Güneş’in 19.04’ten sonra da hayatta olma ihtimalini güçlendiriyor. Ayrıca Güneş’in otopsi raporlarında çenesinin kırık olduğu da ortaya çıkmıştı. 
 
MY MODÜLÜ NEDİR? 
Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki radarlardan alınan bilgiler, anında Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Hareket Merkezi’ne kaydediliyor. Bu bilgilerde “dost” veya “düşman” olarak kodlanmış her türlü hava aracı, nerede olursa olsun kodları ve işaretleri ile görülüyor. Değişik yerlerden gelen bu anlık bilgiler, Türkiye haritası üzerinde “Türk hava fotoğrafı” çıkarılarak kayıt altına alınıyor. Buişleme, MY Modülü (Muharebe Yönetimi Modülü) deniliyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız