SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan Coştu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali halkın büyük ilgisini gördü.

Yazıhan Kaymakamlığı ile Yazıhan Belediyesi tarafından organize edilen 4. Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçede çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlendi.

Festivalin açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Yazıhan Kaymakamı Sabri Uzun, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Parkı'na çelenk konulması ile başlayan törende yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Festival kapsamında düzenlenen En İyi Karpuz Yarışması'nda derece alanlara altın ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. Bölgeye has özellikler taşıyan Dirijan kilimlerinden oluşan serginin gezilmesinin ardından Yazıhan İlçe Hastanesi ile Emniyet Amirliği hizmet binası törenle açıldı.

Yazıhan ilçe merkezindeki toprak alanda yöreye has cirit oyunu ise katılımcıların yoğun ilgisini gördü. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da ata binerek bir gösteride bulundu.

Cirit oyunu sonrasında yine yöreye has Tura oyunu oynandı. Yazıhan ilçesinde gece düzenlenen konserde ise sahne alan yerel sanatçılar vatandaşları coşturdu.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, festivalin bu yılda yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Yazıhan ilçemizi hem tanıtma ve hem de halkımızın birlik ve beraberliğini sağlama konusunda festivalin olumlu katkıları olmuştur. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız