SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan Festivali Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, yoğun ilgi gördü.

Yazıhan Kaymakamlığı ile Yazıhan Belediyesi tarafından organize edilen 3. Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali, ilçe parkında başladı. Açılış törenine Vali Vekili Bayram Öz, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Yazıhan Belediye Başkanı
Ali Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, çevredeki ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, ilçede eksik olan altyapı hizmetlerinin son dönemde yapılmaya başlandığını belirterek ilçenin en önemli sorunlarından olan içme suyunun, Karasu Projesi ile giderileceğini söyledi.

Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli ise ilçe için büyük önemi bulunan Karasu Projesi'nin önümüzdeki ay bitirilerek hizmete gireceğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Vali Vekili Bayram Öz, "İnsanların her zaman birlikte olmasından güzellikler oluşmaktadır. Festivaller birlikteliğe neden olmaktadır" dedi.

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, "Gönüllerimiz, ellerimiz bir olsun" derken, milletvekili Öznur Çalık da ilçedeki içme suyu problemini sona erdirecek olan Karasu Projesi'nin Yazıhan için hayati önem taşıdığını söyleyerek ilçenin sulama suyu için önemli olan Boztepe Barajı'nı da kısa sürede bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra ilçede yapılan En İyi Karpuz Yarışması'nda ilk 3'e giren Hikmet Buluş, Abdullah Bahşi ve Bahattin Ertan adlı çiftçilere hediyeleri verildi. Daha sonra, Kavun Yarışması'nda derece alan tek çiftçi olan Ali Rıza Karadoğan'a da hediye verildi.

Yazıhan yöresindeki Drijan kilimlerinden oluşan Kilim Sergisi'nin de açıldığı festivalde, cirit ve tura gösterisi yapıldı.

Yazıhan ilçesindeki festival, yerel sanatçıların katıldığı konser ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız