SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı

0
Güncellendi - 2016-08-05 17:43:19
Yazıhan'da Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Yazıhan ilçesinde bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Yazıhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanlığı'nın organize ettiği, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, "İyi Tarım, Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Entegre Mücadele Eğitim Toplantısı" Yazıhan Kaymakamlığı SODES Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bilgilendirme ve eğitim toplantısına, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Yazıhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zafer Tanrıverdi, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, İl Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ahmet Biri, İyi Tarım Uygulamaları biriminde görevli il ve ilçe müdürlüğü personeli ve 95 üretici katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ali Selvi, “İlimiz üretiminde önemli yeri olan kayısıda, İyi Tarım Uygulamaları ile çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden bir tarımsal üretimin yaygınlaştırması amaçlanmıştır. Tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, iç ve dış piyasada kayısının güvenilir gıda olarak üretiminin yapılması açısından İyi Tarım Uygulamaları büyük önem arz ediyor. İlimizde İyi Tarım Uygulamaları yıllar itibariyle artarak geliştirilmiştir. Başlangıçta 830 dekar olan uygulama alanı, 2015 yılında 3663 üretici ile 194 bin 363 dekar alana ulaşmış olup 9.718.165 TL destekleme ödemesi yapılacaktır” şekline konuşu.

Selvi, üreticilerin yüzde 80-90'ının kayısı tarımı ile uğraştığını aktardı. Selvi, “Kayısı, Malatya'nın ihraç ürünü olması sebebiyle büyük önem arz etmektedir. Biyo çeşitliği göz önünde bulundurarak çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden bir üretim yapmak ancak ve ancak İyi Tarım Uygulamaları kriterlerinin yerine getirilmesiyle mümkün olacaktır. Bakanlığımızın uygulamış olduğu destekleme ödemeleri önemli. 3. sınıf orman arazilerinin uzun vadeli kiralanıp tarıma kazandırılması, bu alanlarda ceviz ve badem gibi meyve türlerinin üretiminin yapılması, üreticilerimizin hem kendi ekonomilerine hem de ilimiz ekonomisine büyük katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Ahmet Biri, İyi Tarım Uygulamaları kriterleri, Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulamaları ve Entegre Mücadele konusunda sunum yapıp, özellikle Bitki Koruma Ürünleri'nin kullanılma şekli ve zamanı hakkında bilgiler verdi. Hastalık ve zararlılarla mücadele de kullanılacak ilaçların teknik talimatlar doğrultusunda reçete yazdırılmadan bilinçsizce kullanılması, hastalık ve zararlıların dayanıklılığını artırabildiği gibi doğal dengeyi de bozduğunu söyleyen Biri, "Dolayısıyla söz konusu sorunlar kaliteli sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini ve ihracatımızı olumsuz etkilemektedir. İyi Tarım Uygulamaları ile üretimin her aşaması takip edilebilecek, her işlemin kaydı tutulabilecek ve üreticilerimiz kaliteli ve güvenilir gıdalar üretebileceklerdir" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, katılımcılar tarafından sorulan sorular, Müdürlük yetkilileri tarafından cevaplandırıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız