SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Kültür ve Sanat Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan İlçesi'nde bu yıl ilk kez organize edilen Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.

İlçe meydanında Cumartesi günü gerçekleştirilen 1. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışında konuşan ilçe belediye başkanı Ali Kaya, ilçenin 1936 yılında demiryolunun geçmesiyle yerleşim birimi olarak oluşmaya başladığını, mezra iken köye, 1990 yılında da ilçe statüsüne kavuştuğunu belirttikten sonra, festival organizasyonunun birlik ve dayanışmayı geliştirmek için düzenlendiğini söyledi.

Bir mağazanın açılışı nedeniyle Malatya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de programına dahil etmesiyle bir anda hareketlenen Yazıhan'daki festivale, bakanın yanı sıra Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Fuat Ölmeztoprak, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yazıhan Kaymakamı Ali Yılmaz, bazı siyasi partilerin ve meslek kuruluşlarının temsilcileri de katıldılar.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmanın ardından, festival dolayısıyla düzenlenen En İyi Karpuz ve En İyi Kilim yarışmasında dereceye giren üretici ve kilimcilere ödüllerini verdi.

Gece de, konser gerçekleştirildi.

Bu arada, bakan ilçeden ayrılırken, bindiği Valilik makam aracının peşinden koşturarak, bakana simit ve mısır satmaya çalışan satıcılar ise başarılı olamadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız