SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da Mobil Tercih Danışmanlığı

0
Güncellendi - 2018-07-06 02:24:55
Yazıhan'da Mobil Tercih Danışmanlığı
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, oluşturduğu mobil tercih danışmanlığı komisyonları sayesinde öğrencilere tercih  danışmanlığı hizmeti veriyor.

Ortaokulu bitirip sınavla veya sınavsız  yerleştirme tercihlerinde bulunarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin işi artık çok kolay.

Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Mobil Tercih Danışmanlığı komisyonu, ilçe genelindeki ortaokulları gezerek öğrenci ve velilere tercih konusunda danışmanlık hizmeti veriyorlar. Okulları gezip, öğrencilerin puan ve yüzdelik dilimlerine göre, gidebilecekleri en iyi ortaöğretim kurumunu tercih etmeleri için görev alan tercih danışmanları, yaptıkları işin çok önemli olduğunu, velilerle ve öğrencilerle birebir görüştüklerini, öğrencilerin tercih edebilecekleri okullar hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, avantaj ve dezavantajlarıyla okulların özelliklerini veli ve öğrencilerle paylaştıklarını ve bunun neticesinde de öğrencilerin tercih yaparken zorlanmadıklarını belirtiyorlar.

Bu kapsamda Yazıhan Kömüşhan Abdurrahman Serttaş Ortaokuluna ziyarette bulunan Yazıhan Kaymakamı İdris Akça, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Taylan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Konuk, komisyon çalışmalarını yerinde incelediler. Velilerle ve öğrencilerle görüşen Kaymakam İdris Akça, bu mobil tercih danışmanlığı hizmetinden memnun kalındığını belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • küçük enişte (5 yıl önce)
    SÜRÜR ABDURRAHMAN SERTTAŞ İLK/ORTAOKULU MÜDÜR YARDIMCISI MUHAMMET DEMİRCİYE TERCİH DÖNEMİNDE GÖSTERMİŞ OLDUĞU İLGİ VE ALAKADAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.
    0
    0
    Yanıtla